*

Mellemøsten

Medlem af Islamisk Stat skød sin mor på offentlig plads

Ifølge øjenvidner dræbte en 21-årig mand sin 45-årige mor ved "henrettelse" i Raqqa, fordi hun ville væk.

Foto: AP

En militant fra Islamisk Stat udførte en offentlig "henrettelse" af sin egen mor, fordi hun bad ham forlade gruppen, siger aktivister ifølge BBC.

Ifølge øjenvidner dræbte den 21-årige Ali Saqr sin mor, den 45-årige Lena al-Qasem, uden for posthuset i Raqqa.

Raqqa har været Islamisk stats de facto hovedstad, siden den ekstremistiske gruppe indtog byen i august 2013.

Islamisk Stat tolererer ikke modsigelser og straffer brutalt - ofte offentligt.

Overvågningsgruppen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har også rapporteret om "henrettelsen". Gruppen har et netværk af kilder over det meste af Syrien og er den mest anvendte kilde til overblik over dræbte og sårede i den syriske borgerkrig.

Lena al-Qasem havde angiveligt sagt til sin søn, at den amerikanskledede militære alliance ville "udslette" Islamisk Stat. Og derudover havde hun forsøgt at få ham til at forlade Raqqa sammen med sig.

Sønnen skal derefter have informeret gruppen om hendes udtalelser, og der blev givet ordre til, at hun skulle dø.

Ali Saqr skød ifølge rapporterne sin mor uden for posthuset, hvor hun arbejdede. Hundredvis af mennesker overværede drabet.

Islamisk Stat, der er sunnimuslimsk, har en egen ekstrem version af islam. Siden Islamisk Stat vandt kontrol over store dele af Irak og Syrien i 2014, har gruppen dræbt mange. Blandt andet for homoseksualitet.

I efteråret skrev The New York Times, at Islamisk Stat også har bygget en ideologi op omkring deres systematiske voldtægter af kvinder og piger.

En 12-årig pige sagde til den amerikanske avis, at en kriger fra Islamisk Stat bøjede sig ned for at bede, inden han voldtog hende. Forinden havde han bundet og kneblet hende.

The New York Times bragte desuden i artiklen en hel række af vidneudsagn fra ofre for gruppens systematiske sexforbrydelser.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Om temaet

Radikale ekstremister i Islamisk Stat, også kaldet Isil eller Isis, kæmper for et islamisk kalifat i verden og har foreløbig udråbt et i dele af Syrien og Irak. De har med drab og terror sendt hundredtusinder på flugt.

 

Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her