*

Mellemøsten

Tyrkiske soldater har afværget IS-angreb mod militærbase i Irak

Flere medlemmer af Islamisk Stat blev dræbt, da de angreb en militærbase i det nordlige Irak.

Det lykkedes tyrkiske soldater at slå militante fra Islamisk Stat (IS) tilbage, da de forsøgte at angribe en militærbase i det nordlige Irak.

Det oplyser tyrkiske militære kilder til Reuters fredag.

17 medlemmer af Islamisk Stat blev angiveligt dræbt under angrebet på Bashiqa-basen i provinsen Nineveh, hvor tyrkiske soldater træner den irakiske milits til at kæmpe mod IS.

I december indsatte Tyrkiet en enhed på 150 soldater for at øge sikkerheden omkring Bashiqa.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

JP mener: EU’s ”sejr” over Google er stor ståhej for ingenting

Essensen er jo, at Google har udviklet sig til at være en lige så naturlig del af hverdagen som elektricitet, fjernvarme og vand – med andre ord en forsyningstjeneste, hvis reelle motiver de færreste tænker nærmere over eller drager i tvivl.
Om temaet

Radikale ekstremister i Islamisk Stat, også kaldet Isil eller Isis, kæmper for et islamisk kalifat i verden og har foreløbig udråbt et i dele af Syrien og Irak. De har med drab og terror sendt hundredtusinder på flugt.

 

Annonce
Redaktionen anbefaler

Fra røvere til soldater

Fire eksempler på personer, der først var ordinære kriminelle, som lavede tyverier, røverier og andre lovbrud, men som derefter blev terrorister, der opfattede sig selv som islams krigere.
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her