*

Mellemøsten

18 dræbt i missilangreb mod regeringshotel i Yemen

Et hotel benyttet af regeringen i Yemen er blevet ramt af et missil. Premierministeren er i god behold.

Et hotel i Yemen, som benyttes af regeringen, er tirsdag morgen blevet ramt af et missil, der har sat bygningen i flammer.

Ifølge nyhedsbureauet dpa er 18 personer dræbt i angrebet i det sydlige Yemen i byen Aden. Andre skriver, at antallet af døde endnu er ukendt.

Premierminister Khaled Baha, som boede på hotellet, skal have overlevet og være i god behold. Flere andre regeringsmedlemmer er meldt uskadte. Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi er angiveligt i udlandet.

Ingen har endnu taget skylden for angrebet.

To missiler fulgte hurtigt efter det første. Det ene ramte tæt ved hotellet, mens det andet ramte byens Buraiqah-distrikt.

Qasr-hotellet har været base for regeringen, som gradvist er på vej ud af dets eksil i Riyadh, hovedstaden i Saudi-Arabien. Aden er blevet erklæret Yemens midlertidige hovedstad, efter at houthierne blev fortrængt fra byen i juli.

Hotellet har været bevogtet af soldater tilhørende den saudiarabisk ledede koalition, som siden marts har kæmpet for at fordrive de iransk-støttede houthi-oprørere og genindsætte Yemens afsatte præsident.

De Forenede Arabiske Emirater fordømmer angrebet og mener, at det blev udført af houthi-rebellerne.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her