*

Mellemøsten

Norsk diplomat: Gaza lig Holocaust

Norges udenrigsministerium bidrager til antisemitisme, hævder Center mod Antisemitisme i Oslo efter kontroversiel e-mail fra norsk diplomat i Saudi-Arabien.

Foto: Lefteris Pitarakis/AP

Stockholm

En norsk diplomat i Mellemøsten har vakt furore ved at rundsende en e-mail, hvor Israels nylige offensiv i Gaza sammenlignes med massemordet på jøder under Anden Verdenskrig.

E-mailen, der har cirkuleret på nettet et stykke tid, indeholder over 40 billeder, hvor situationer fra nazisternes kz-lejre er monteret sammen med krigsbilleder fra Gaza og andre situationer fra de israelsk besatte palæstinensiske områder.

Billeder i massevis

Diplomaten Trine Lilleng, der er førstesekretær på den norske ambassade i Riyadh, Saudi-Arabien, har videresendt e-mailen fra sin officielle e-mail-adresse på ambassaden – med opfordring til at sende videre til andre - skriver den engelsksprogede israelske avis Jerusalem Post

”Børnebørnene til de overlevende efter Holocaust gør nu det samme mod palæstinenserne, som Nazi-Tyskland gjorde mod deres bedsteforældre,” hedder det i mailen, der bl.a. indeholder billeder af pigtrådshegn rundt om kz-lejre ved siden af billeder af den israelske separationsbarriere på Vestbredden.

Privat mail

Lilleng siger til Jerusalem Post, er e-mailen er af privat karakter og kun er sendt til nogle få venner. Hun vil ikke udtale sig om, hvorvidt det er passende at sende en mail af den slags fra en officiel, udenrigsministeriel adresse.

Ifølge Haakon Svane, kommunikationsrådgiver i det norske udenrigsministerium, var e-mailen privat og ikke tænkt til offentliggørelse.

”Det er uheldigt, at sagen er kommet på tryk. Og det er ikke naturligt, at ansatte i udenrigsministeriet ytrer meninger om andre lande via ministeriets kommunikationskanaler. Indholdet i e-mailen står udelukkende for vedkommendes egen regning. Derudover har jeg ingen kommentarer,” siger Svane til det norske nyhedsbureau NTB.

Det Oslo-baserede Center mod Antisemitisme har protesteret over for udenrigsminister Jonas Gahr Støre.

”Vi beklager, at udenrigsministeriet på denne måde bidrager til at forstærke antisemitiske tendenser, som på det seneste har været temmelig fremtrædende i norske medier,” hedder det i brevet fra centrets direktør, Erez Uriely.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her