*

 

Europa

Mange unge tyskere kender ikke Auschwitz

En af fem unge tyskere har ingen viden om, at Auschwitz var en nazistisk dødslejr, viser en meningsmåling.

Arkivfoto: Morten Langkilde

Målingen, som er blevet foretaget for nyhedsmagasinet Stern, viser, at 21 procent af de 18-29 årige intet ved om Auschwitz. Og næsten en tredjedel af de flere end 1000 adspurgte ved ikke, at Auschwitz ligger i nutidens Polen.

Tyskland markerer fredag årsdagen for sovjetiske styrkers befrielse af Auschwitz den 27. januar 1945. Årsdagen er blevet markeret i Tyskland siden 1996 med officielle mindeceremonier for ofrene.

En ny undersøgelse, som Forbundsdagen har støttet, viser, at 20 procent af tyskerne er latent antisemitiske. Forbundsregeringen er ved at oprette et nyt organ, som skal bekæmpe nynazisme.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Hvem siger, at en familiebus skal være småtrist i designet?
Renault Scenic var en revolution for 20 år siden. I fjerde generation handler det mest om forførende former og rolig videreudvikling af MPV’en som biltype. 
Se flere
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her