*

Europa

Angreb mod jøder i Europa de seneste 30 år

Her følger en oversigt over større antisemitiske angreb i Europa i de seneste 30 år.

19. marts 2012: En pistolmand angriber en jødisk skole i den sydvestfranske by Toulouse og skyder og dræber tre børn og en lærer.

15. november 2003: En selvmordsbomber med forbindelse til al-Qaeda detonerer en bilbombe under en jødisk gudstjeneste ved Neve Shalom synagogen i Istanbuls gamle bydel i Tyrkiet. En anden bilbombe eksploderer tæt ved Beth Israel synagogen.

De to sprængninger dræber 25 personer, heriblandt 6 jøder, og forårsager massive ødelæggelser.

1. april 2002: Or Aviv synagogen i den sydfranske by Marseille bliver ødelagt af, hvad man mener er et brandattentat i en bølge af benzinbombeangreb på synagoger.

27. juli 1994: 20 personer bliver lettere såret af to bilbomber i London ud for den israelske ambassade og en bygning, hvor der hovedsageligt bor israelere og jøder.

27. december 1985: Simultane angreb på Israels flyselskab El Al i Wiens og Roms lufthavne koster 20 livet og sårer mere end 100.

15. september 1985: En bombe eksploderer i den jødiske slagterbutik Danish Kosher Food i København og i det israelske rejsebureau Scan Vac lidt derfra. Enkelte personer bliver såret.

22. juli 1985: En bombe eksploderer ved det Mosaiske Trossamfunds plejehjem i København og sårer 27 personer. Kort forinden har en anden bombe dræbt en mand ved flyselskabet Northwest Orient Airlines også i København.

9. august 1982: Fem bevæbnede mænd skyder og kaster granater mod en jødisk restaurant i det centrale Paris. Seks personer bliver dræbt og 22 såret.

3. april 1982: Den israelske diplomat Yacov Barsimantov bliver dræbt i sin lejlighed i det centrale Paris

3. oktober 1980: En bombe gemt i en motorcykel eksploderer uden for en synagoge i det centrale Paris under en gudstjeneste. Fire bliver dræbt og ni såret.

20. maj 1978: Tre mænd åbner ild i El Als boarding loungen i Paris' Orly lufthavn. Fire bliver dræbt og fem såret. En hidtil ukendt libanesisk gruppe tager ansvaret for angrebet.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her