*

Europa

Srebrenica-ofre ligeglade med erklæring

Overlevende for massakren i Srebrenica falder ikke på halen over erklæringen fra det serbiske parlament, der fordømmer massakren.

Hajra Catic. Foto: AP

Erklæringen er meningsløs, da den ikke taler om folkedrab, lyder en reaktion, efter at parlamentet i Beograd vedtog resolutionen tidligt onsdag efter mange timers debat.

- For os betyder den reelt ikke noget, da den ikke nævner "folkedrab". De burde slet ikke have vedtaget den, siger Hajra Catic, leder af foreningen Srebrenicas Kvinder, der består af overlevende fra massakren.

Hendes mand og søn var blandt de omkring 8000 bosniske muslimer, der blev myrdet af serbiske styrker i Srebrenica i Bosnien-Hercegovina i juli 1995.

- Vi ved, at der blev begået forbrydelser i hele Bosnien, og vi har en dom fra Den Internationale Domstol i Haag, der siger, at der blev begået folkedrab i Srebrenica, siger hun.

Resolutionen henviser direkte til den pågældende dom, men undgår altså bevidst ordet folkedrab, da regeringen ellers ikke regnede med at kunne samle flertal for den.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Brexit: Det økonomiske ragnarok kom ikke – endnu

Den britiske regering bombarderede vælgerne med dommedagsprofetier op til EU-afstemningen i juni. Brexit ville føre til et økonomisk ragnarok, lød det, men en måned senere har det stadig ikke vist sig. Faren for en alvorlig nedtur lurer dog stadig.
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her