*

 

Europa

Srebrenica-ofre ligeglade med erklæring

Overlevende for massakren i Srebrenica falder ikke på halen over erklæringen fra det serbiske parlament, der fordømmer massakren.

Hajra Catic. Foto: AP

Erklæringen er meningsløs, da den ikke taler om folkedrab, lyder en reaktion, efter at parlamentet i Beograd vedtog resolutionen tidligt onsdag efter mange timers debat.

- For os betyder den reelt ikke noget, da den ikke nævner "folkedrab". De burde slet ikke have vedtaget den, siger Hajra Catic, leder af foreningen Srebrenicas Kvinder, der består af overlevende fra massakren.

Hendes mand og søn var blandt de omkring 8000 bosniske muslimer, der blev myrdet af serbiske styrker i Srebrenica i Bosnien-Hercegovina i juli 1995.

- Vi ved, at der blev begået forbrydelser i hele Bosnien, og vi har en dom fra Den Internationale Domstol i Haag, der siger, at der blev begået folkedrab i Srebrenica, siger hun.

Resolutionen henviser direkte til den pågældende dom, men undgår altså bevidst ordet folkedrab, da regeringen ellers ikke regnede med at kunne samle flertal for den.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her