*

Europa

Spansk minister håner togofre

13 dræbte efter togulykke skulle have set sig for, siger spansk minister.

De skulle have vidst bedre.

»Man går aldrig, aldrig, aldrig over togspor«. Sådan siger den spanske minister for togsikkerhed, Jose Blanco efter en voldsom ulykke i Spanien natten til torsdag.

»Alt tyder på slendrian,« siger ministeren, der – ifølge nyhedsbureauet AP – håber, at tragedien vil få andre passagerer til at forstå, at de skal overholde reglerne.

Tre i kritisk tilstand

Ulykken skete på et togspor nær stranden ved Castelldefels syd for Barcelona, da store mængder unge mennesker forsøgte at komme ned til stranden.

Forvirring over en lukket tunnel fik tilsyneladende en gruppe til at søge direkte over togsporene. Her kom et tog kørende med 139 km/t.

13 blev dræbt på stedet, mens yderligere 14 blev såret – heraf er tre fortsat i kritisk tilstand.

Undersøgelse i gang

Bortset fra en kvinde i 40’erne var alle de dræbte teenagere og flere havde latinamerikansk baggrund.

Den endelige identifikation »bliver ikke nem og ikke hurtig,« siger Joan Saura, minister for Catalonien, hvor ulykken skete.

Det spanske nyhedsbureau Europa Press oplyser, at lokomotivfører efter ulykken blev testet negativ for alkohol i blodet. En større undersøgelse af ulykken er nu i gang.

null
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her