*

 

Europa

Armenien nedfryser Tyrkiet-forhold

Armeniens regering har besluttet at fastfryse parlamentets ratificering af aftaler med Tyrkiet om at normalisere forholdet mellem de historiske ærkefjender.

Så sent som på atomtopmødet tidligere i april trykkede Armeniens præsident, Serzh Sargsyan (tv.), hånd med Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdogan. Men nu er forholdet kølnet igen. Foto: AP/Tolga Adanali

- Tyrkiets afvisning af at leve op til aftalen uden forhåndsbetingelser gør det meningsløst at fortsætte ratificeringsprocessen i parlamentet. Vi mener derfor, at det er nødvendigt at suspendere processen, hedder det i en erklæring fra Armeniens regering.

Ifølge aftalen mellem Tyrkiet og Armenien skal de to lande etablere diplomatiske bånd og åbne de to landes fælles grænse to måneder efter parlamenternes godkendelse af aftalerne.

Tyrkiets nære allierede Aserbajdsjan er modstander af aftalen. Aserbajdsjan ligger i strid med Armenien om den armenske enklave Nagorno-Karabakh.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Hvem siger, at en familiebus skal være småtrist i designet?
Renault Scenic var en revolution for 20 år siden. I fjerde generation handler det mest om forførende former og rolig videreudvikling af MPV’en som biltype. 
Se flere
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere
Jyllands-Posten vil bygge nyt hovedsæde ved Filmbyen i Aarhus
Et nyt trapezformet mediehus på 8.500 kvm på Aarhus havn skal efter planen være nyt hovedsæde for Jyllands-Posten fra 2019. Henning Larsen Architects har tegnet det nye mediehus til ca. 200 mio. kr. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her