*

 

Europa

Armenien nedfryser Tyrkiet-forhold

Armeniens regering har besluttet at fastfryse parlamentets ratificering af aftaler med Tyrkiet om at normalisere forholdet mellem de historiske ærkefjender.

Så sent som på atomtopmødet tidligere i april trykkede Armeniens præsident, Serzh Sargsyan (tv.), hånd med Tyrkiets premierminister Recep Tayyip Erdogan. Men nu er forholdet kølnet igen. Foto: AP/Tolga Adanali

- Tyrkiets afvisning af at leve op til aftalen uden forhåndsbetingelser gør det meningsløst at fortsætte ratificeringsprocessen i parlamentet. Vi mener derfor, at det er nødvendigt at suspendere processen, hedder det i en erklæring fra Armeniens regering.

Ifølge aftalen mellem Tyrkiet og Armenien skal de to lande etablere diplomatiske bånd og åbne de to landes fælles grænse to måneder efter parlamenternes godkendelse af aftalerne.

Tyrkiets nære allierede Aserbajdsjan er modstander af aftalen. Aserbajdsjan ligger i strid med Armenien om den armenske enklave Nagorno-Karabakh.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Bo blandt landets rigeste: Nu kan du leje en bolig på mondæn kendis-gade
Flere har brændt nallerne på liebhaverejendommene på den eksklusive Hambros Allé i Hellerup, men nu kan du flytte risikofrit ind på den dyre adresse. En villalejlighed i et af alléens kæmpe palæer er nemlig udbudt til leje. 
Se flere
Får du ryddet op? Ny designlinje giver rodehovederne håb
Den kendte boligstylist Louise Dorph føler sig bedst tilpas i hjem, der roder lidt. Netop det at skabe smukke rammer om hverdagens kreative rod er udgangspunktet for den kendte boligstylists egen interiørlinje. Navnet er: A Simple Mess. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her