*

Europa

Naziofre søger erstatning for dødstog

Østeuropæiske ofre for Nazitysklands forbrydelser opfordrer det tyske jernbaneselskab Deutsche Bahn til give kompensation for dets forgængers rolle under Den Anden Verdenskrig.

Overlevende fra nazitidens koncentrationslejre vil have erstatning fra det tyske jernbaneselskab. Foto: AP.

Deutsche Reichsbahn transporterede titusinder af Nazitysklands ofre til koncentrationslejrene.

- Den historiske afløser for Deutsche Reichsbahn bør endelig påtage sig sine moralske og finansielle forpligtelser, hedder i en erklæring, der mandag blev underskrevet i den polske hovedstad af snesevis af organisationer, der samler naziofre fra Hviderusland, Polen, Rusland og Ukraine.

Dødstransporternes overlevende

- Vi er dødstransporternes overlevende. Deutsche Reichsbahn blev betalt for hver kilometer af vores rejse mod deportation, fængsel og tilintetgørelse. Det profiterede på masseforbrydelser, hedder det i erklæringen.

Ifølge den tyske organisation Mindetoget tjente Deutsche Reichsbahn mindst 445 millioner euro (3,3 milliarder kroner) ved at transportere naziofre til koncentrationslejrene.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
I fjor blev usikker milliongevinst reserveret til senere – I år er millionerne straks lagt ind i budgettet klar til brug
Den forventede gevinst på 82 mio. kr. ved valg af model for budgettet bliver straks brugt til nye tiltag i Aarhus, selv om indtægten først kan endeligt opgøres om fire år. Nye Borgerlige kritiserer borgmesteren, som afviser at være uansvarlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her