*

 

Europa

Naziofre søger erstatning for dødstog

Østeuropæiske ofre for Nazitysklands forbrydelser opfordrer det tyske jernbaneselskab Deutsche Bahn til give kompensation for dets forgængers rolle under Den Anden Verdenskrig.

Overlevende fra nazitidens koncentrationslejre vil have erstatning fra det tyske jernbaneselskab. Foto: AP.

Deutsche Reichsbahn transporterede titusinder af Nazitysklands ofre til koncentrationslejrene.

- Den historiske afløser for Deutsche Reichsbahn bør endelig påtage sig sine moralske og finansielle forpligtelser, hedder i en erklæring, der mandag blev underskrevet i den polske hovedstad af snesevis af organisationer, der samler naziofre fra Hviderusland, Polen, Rusland og Ukraine.

Dødstransporternes overlevende

- Vi er dødstransporternes overlevende. Deutsche Reichsbahn blev betalt for hver kilometer af vores rejse mod deportation, fængsel og tilintetgørelse. Det profiterede på masseforbrydelser, hedder det i erklæringen.

Ifølge den tyske organisation Mindetoget tjente Deutsche Reichsbahn mindst 445 millioner euro (3,3 milliarder kroner) ved at transportere naziofre til koncentrationslejrene.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

EU-rapport: »Kreml optrapper sin propagandakrig«

Det er ikke kun Ruslands aktiviteter i Syrien og Ukraine, der vækker vrede blandt Europas ledere. Ruslands sponsorering af Europas yderste højrefløj og en tiltagende propagandakrig viser også, hvordan Moskva blander sig og forsøger at destabilisere Europa.
Analyse
Annonce
Rødhåret romantiker rapser "P3 Prisen"
Den 21-årige, århusianske sanger Karl William løb her til aften med hovedprisen, da arrangementet ”P3 Guld” løb af staben i DR Koncerthuset. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her