*

Europa

Arkæologer har måske fundet "julemandens" grav under kirke i Tyrkiet

Børn verden over vil blive skuffede, hvis en gruppe arkæologer har ret i deres teori.

Man har længe ment, at Sankt Nikolaj lå begrevet i eller under den gamle Sankt Nicholas Kirke ved Antalya i det sydlige Tyrkiet. Foto: Wikimedia Commons

Tyrkiske arkæologer mener at have gjort lidt af et fund under en ældgammel kirke i det sydlige Tyrkiet.

Nylige underjordiske undersøgelser har ført til fundet af et intakt tempel og begravelsessted under Sankt Nicholas Kirke i Antalya på middelhavskysten. Stedet menes ifølge forskerne at rumme det evige hvilested for ingen ringere end Sankt Nikolaj, den kristne helgen, som har givet navn til Santa Claus − julemanden.

Det skriver blandt andre den tyrkiske avis Hurriyet.

Neandertaleres hjerner voksede som menneskers

Udgravninger på stedet er endnu ikke begyndt, så nysgerrige må væbne sig med tålmodighed. Men indtil videre er arkæologerne optimistiske:

»Vi har fået rigtig gode resultater, men det virkelige arbejde begynder først nu,« siger Cemil Karabayram, som er ansvarlig for de historiske monumenter i Antalya.

»Vi skal nok nå ned til bunden (af gravkammeret, red.) og måske finder vi det urørte lig af Sank Nikolaj,« tilføjer han.

Ifølge legenden var Sankt Nikolaj biskop i det nuværende Tyrkiet omkring år 300. Hans kærlighed og givelyst til de fattige inspirerede figuren, som vi i dag kender som julemanden.

Arkæologer: Ikke sikkert at kvindelig viking var kriger

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her