*

Europa

Hver fjerde valgsted i Catalonien er lukket ned

Det spanske nationalpoliti er blevet sat ind under afstemningen, som den spanske regering og domstole har erklæret ulovlig. Foto: AP/Manu Fernandez

Scener fra Catalonien i det nordøstlige hjørne af Spanien går søndag formiddag verden rundt. Flere steder har politiet grebet ind over for valgstederne og indsamlet valgbokse, stemmesedler og computere.

Enkelte steder er det også kommet til sammenstød imellem politi og de lokale vælgere, der ønsker at give deres holdning til kende i en afstemning om selvstændighed, der af den spanske forfatningsdomstol er dømt ulovlig.

De sociale medier koger i Catalonien: Videoer viser politiet gribe ind før afstemning

»Hele verden har nu set, hvordan statsvold ser ud,« siger Jordi Turull, talsmand for den catalanske regering, om hændelserne til El País.

Ved 11-tiden oplyste han, at mere end hver fjerde valgsted er lukket ned.

»Vi opfordrer til ro og tålmodighed, angrebene og it-blokeringerne er konstante,« lød det fra talsmanden.

JP i Barcelona: To betjente vogter 1.000 mennesker - nu går omstridt folkeafstemning i gang

Lokalregeringen i Catalonien opfordrer nu vælgerne til at afgive deres stemme på et af de 4.661 valgsteder, der stadig er åbne.

Kilder i politiet oplyser til El País, at valgstederne ikke har haft forbindelse til internettet siden i morges. Det betyder ifølge avisen, at valgstederne ikke kan forhindre, at folk kaster mere end en stemme.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Tilpas i både habitsæt og havetøj
Han synes selv, det lyder en smule småborgerligt. Men den konservative aarhusianske politiker Marc Perera Christensen elsker at slå græs, fodre kanariefugle og male legehuset i familiens store have, når han holder fri. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her