*

Europa

Treårig dreng måtte ikke deltage i 'Prinsesse for en dag': Nu undskylder Disneyland

»På nuværende tidspunkt kan man ikke booke prinsessedagen, når man er en dreng,« lød det fra Disney.

Treårige Noah måtte ikke deltage i et arrangement, hvor man kunne klæde sig ud og få taget billeder med Disney-prinsesser, fordi han er en dreng. Arkivfoto: Francis Ric

Treårige britiske Noah Mclean var ved at eksplodere af begejstring, da han fandt ud af, at Disneyland Paris ville afholde en prinsessedag, hvor man kunne klæde sig ud som sin yndlingsprinsesse, herunder hans favoritkarakter Elsa fra filmen 'Frost.'

Men Disneyland Paris satte hurtigt en stopper for glæden, da man nægtede Noah at deltage i arrangementet, fordi han er en dreng. Det fortæller hans mor Hayley Mclean på sin blog, som hun kalder: »Et åbent brev til Disneyland.«

Hayley Mclean forsøgte at booke prinsesseoplevelsen til sin søn Noah som en tidlig julegave, da han elsker at klæde sig ud. Hun vidste, at han ville nyde at tage en Elsa-kjole på, låne lidt af sin mors make-up og få taget billeder med en masse Disney-prinsesser som blandt andet Elsa, Rapunsel, Jasmine, Askepot og Belle. Men svaret fra Disney kom bag på hende.

Mand fra Californien besøgte Disneyland 2000 dage i træk

»Kære fru McLean. Tak for din mail og din interesse i Disneyland Paris. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at booke 'Prinsesse for en dag', når man er en dreng. Men vi vil gerne sende ham en gave med nogle forskellige ting med prinsessetema - som for eksempel en autografbog, noget legetøj osv. til en værdi af 300 euro,« stod der i mailen fra i tirsdags, som Hayley Mclean nu har offentliggjort på sin blog.

Nohas mor synes slet ikke, svaret var rimeligt. Hun mener, at hvis det havde været en pige, der for eksempel ville deltage i en begivenhed, hvor man skulle klæde sig ud som pirater eller Spiderman, ville hun med det samme få lov til at deltage.

»Jeg synes virkelig, det er uretfærdigt. Hvis nogle fortalte en lille pige, at hun ikke måtte deltage i noget på grund af sit køn, ville der blive ramaskrig. Jeg forstår ikke, hvorfor det er anderledes, bare fordi det er en dreng,« skrev Hayley Mclean på sin blog.

Disneyland Paris har efterfølgende svaret på kritikken og undskylder overfor familien. Disneyland mener ikke selv, at selskabet har en politik, der forhindrer drenge i at deltage i prinsesseevents.

»Vi tager denne her situation meget alvorligt, og vi undskylder dybfølt til Hayley og Noah for den skade, det har foresaget. Selvom det er en isoleret hændelse, er det ikke nogen undskyldning for den politik, vi har her i Disneyland Paris. Vi vil sørge for, at det ikke kommer til at ske igen. Selvfølgelig er både drenge og piger velkomne til at deltage i 'Prinsesse for en dag',« lød det fra en talsmand fra Disneyland Paris til ITV News.

Hayley Mclean driver bloggen Sparkles & Stretchmarks, hvor hun skriver om familieliv, rejser og velvære.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her