*

Europa

Tyrkiet respekterer græsk nej til udlevering

Soldater, som ifølge Tyrkiet stod bag kupforsøg sidste sommer, kan ikke udleveres, understreger Tsipras.

Tyrkiet lægger pres på Grækenland, men lover samtidig at respektere, at otte tyrkere ikke kan udleveres, som en græsk domstol afgjorde i sidste måned.

- Vi ønsker, at grækerne udleverer dem, som helt indlysende stod bag et kup mod vort land. Vi respekterer domstolene, men vi ønsker ikke, at disse kupmagere skal skade relationerne mellem Tyrkiet og Grækenland, siger Tyrkiets premierminister, Benali Yildirim.

Yildirim mødes mandag med Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras.

Bemærkningen er faldet i forbindelse med et fælles pressemøde.

- Det græske retssystem har truffet en afgørelse i denne sag. Og afgørelsen skal respekteres, siger Tsipras.

I maj satte en græsk domstol en stopper for et krav om udlevering af de sidste to af otte soldater, som flygtede til Grækenland efter kupforsøget.

Tyrkiet står fast på, at soldaterne stod bag kuppet 15. juli 2016. De dramatiske begivenheder i Tyrkiet var overstået i løbet af en halv dag.

Et stort retsopgør med formodede kupmagere og politiske modstandere er ikke slut endnu. Titusindvis af mennesker er blevet fyret eller anholdt af tyrkiske myndigheder.

Tyrkiet har også krævet prædikanten Fethullah Gülen, som tyrkerne hævder, er hovedmanden bag kuppet, udleveret fra USA. Den anmodning har tyrkerne heller ikke haft held med.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her