*

Europa

Den britiske ambassadør og Kristian Jensen affyrede bredsider mod hinanden

Konference bød på slagudvekslinger mellem finansminister Kristian Jensen (V) og den britiske ambassadør Dominic Schroeder.

Den danske finansminister Kristian Jensen og den britiske ambassadør Dominic Schroeder skiftedes til at sende stikpiller til hinanden på konference i København. Arkivfoto: Jens Dresling

»Det er paradoksalt, at landet, der engang var "Imperiet, hvor Solen aldrig gik ned", og i sandhed var globalt, nu trækker sig fra verdens mest succesfulde frihandelsområde.«

Sådan sagde den danske finansminister Kristian Jensen tirsdag på en konference arrangeret af Altinget i København.

Den svada til Storbritannien kom under Kristian Jensens oplæg ved konferencen »The Road Towards Brexit« tirsdag, hvor også repræsentanter fra det danske erhvervsliv og den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Schroeder, var på talerstolen. Det blev fulgt op af endnu en stikpille fra den danske finansminister.

»Der findes to typer nationer i Europa. Små nationer, og lande som endnu ikke har indset, at de er små nationer,« lød det fra finansministeren.

EU-ekspert om Macrons ord: Briterne kan fortryde til det sidste

De kommentarer faldt ikke i god jord hos Domininc Schroeder. Da det var hans tur til at stå på podiet, sendte han en bredside retur mod den danske finansminister.

Han fremhævede Storbritanniens position som permanent medlem af FN's sikkerhedsråd og det faktum, at briterne er selvstændige medlemmer af de økonomiske grupper G7 og G20, samt briternes udgifter til forsvaret, som bl.a. har resulteret i, at 800 britiske soldater er sendt til Estland i Nato-regi.

»I mine øjne er det ikke noget, der kendetegner en stormagt i forfald,« sluttede Dominic Schroeder bredsiden af med.

Hammond skal overbevise eliten om brexit-vision

Ifølge den britiske avis The Guardian, var det dog ikke noget, der fik Kristian Jensen til at trække i land. Ifølge avisen har han efterfølgende udtrykt stor bekymring for den britiske økonomi, blandt andet aflæst i den svækkelse som den engelske pund har oplevet siden briterne stemte ja til brexit.

»I nogle lande er opfattelsen stadig, at fordi de herskede i det 20. århundrede, så vil det fortsætte i det 21. århundrede,« sagde Kristian Jensen efterfølgende ifølge The Guardian.

Storbritannien og Danmark trådte begge ind i det daværende EF i 1973, og siden har de to landes regeringer arbejdet tæt sammen i EU, hvor begge lande har haft en skeptisk tilgang til eksempelvis euroen.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Mest læste Brexit
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her