*

Europa

Manchesterangreb skete på årsdagen for terrorangrebet på Lee Rigby

For fire år siden blev den engelske soldat Lee Rigby dræbt på bestialsk vis.

Terrorangrebet i Manchester mandag aften, hvor 22 personer døde og over 50 er såret, falder sammen med fireårsdagen for terrorangrebet imod Lee Rigby.

Myndigheder: Selvmordsbomber bag angreb i Manchester

Lee Rigby, var i civil beklædning, da han blev kørt ned og efterfølgende dræbt. Foto: AP
Lee Rigby var en soldat i den britiske hær og blev angrebet tæt på sin kaserne i det østlige London. Han var iført en T-shirt til støtte for krigsveteraner, da to mænd kørte ham ned og derefter gik amok med en økse og knive i et tilsyneladende forsøg på at skære hovedet af ham.
Michael Adebolajo og Michael Adebowale blev begge idømt livsvarigt fængsel for drabet på Lee Rigby. Foto: AP

De to gerningsmænd var muslimske konvertitter, Michael Adebolajo og Michael Adebowale, og det kom senere frem, at begge var kendt af de britiske efterretningstjenester inden angrebet.

VIDEO: May og Corbyn har suspenderet valgkampen efter Manchester-tragedie

Om der eksisterer en sammenhæng for sammenfaldet af dato for de to terrorangreb, er stadig blot spekulationer.

Man skal dog ikke længere tilbage end den 22. marts for at finde det sidste tilfælde af et terrorangreb, der også forgik på en årsdag.

»Jeg har en sofa, tæpper og te, hvis nogen skulle have brug for det«: Manchesters borgere tilbyder hjælp til ramte koncertgæster

Her torpederede en mand fodgængere på Westminster Bridge, som går over Themsen ved Parlamentet for herefter at dolke en betjent, inden han selv blev fældet af skud fra andre politifolk

Det skete på årsdagen for terrorangrebet i Bruxelles, hvor 32 civile omkom efter tre selvmordsbombere havde sprængt sig selv i luften. To udløste bomber i lufthavnen i Bruxelles og en i metrosystemet ved Maelbeek.

Også i Frankrig har man oplevet lignende tilfælde af forsøg på terror på en årsdag for et tidligere terrorangreb.

I 2016 forsøgte en mand at udføre terror, da han på årsdagen for terrorangrebet på Charlie Hebdo forsøgte at angribe en politistation i Paris bevæbnet med en slagterkniv.

VIDEO: Frankrig markerer årsdag for angreb på Charlie Hebdo

Manden kom gående med sin kniv fremme og råbte ”Allah er stor” på arabisk. De to betjente, som holdt vagt foran stationen, bad ham om at stoppe op og gik selv baglæns.

Men han fortsatte hen imod dem, mens han så ud til at lede efter noget i sin jakke, forklarer avisen Le Figaro.

Herefter skød en af de to betjente fem gange mod manden, som faldt om på jorden. Da betjentene nærmede sig ham, troede de i første omgang, at han bar en selvmordsvest. Det viste sig at være en attrap, hvorfra der hang ledninger ud. Manden døde siden af sine sår.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her