*

Europa

Sprit og strip i russisk-britisk propagandaslag

Britiske tropper i Estland forbereder sig på at imødegå russiske røverhistorier

Britiske soldater på vej ind i flyet, der skal bringe dem til Estland. Foto: Nicholas Egan/Royal Air Force

De drikker sprit, slås gerne, flirter med kvinderne og tisser på vores statuer.

Sådan lyder nogle af advarslerne i den russisksprogede presse om de Nato-soldater, der den kommende tid ankommer til en base i Estland, som en del af alliancens fremskudte styrke.

»De må lære at opføre sig mere forsigtigt. For eksempel skal de lade være at lade vandet på de lokale mindesmærker, hvilket man fortæller om i Baltikum. De skal ikke tæske og fornærme lokale borgere, hvilket de også er kendt for. Og de må for guds skyld ikke gøre tilnærmelser til fremmede kvinder, hvilket Natos soldater og officerer praktiserer med stor fornøjelse,« skriver kommentatoren Ilja Kharlamov hos det estiske netmedie Sputnik, der er finansieret fra Moskva.

En britisk fortrop for Nato-styrken, der ventes at tælle ca. 1.200 soldater, ankom til Estland sidste uge. Franske soldater er også ankommet, og en dansk styrke ventes sidst på året eller i 2018.

Fra britisk side er man klar over, at enhver diskutabel episode kan bruges som fake news rettet til Estlands store russisktalende mindretal.

»Britiske tropper vil ikke blive forhindret i at forlade deres base, når de ikke er på vagt, men vil kun tage til hovedstaden Tallinn i mindre grupper, og vil blive advaret om, at det er forbudt at besøge stripklubber, og at visse barer og klubber er lukket land,« skriver Sunday Times.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her