*

Europa

Belgien nedjusterer dødstal for bombeangreb til 32

94 er fortsat indlagt på hospitaler efter tirsdagens bombeangreb i Bruxelles, oplyser landets sundhedsminister

Belgien hævede mandag dødstallet til 35. Tirsdag blev det reduceret til 32 - og alle ofre er identificerede, oplyser en belgisk tv-station. Foto: Alastair Grant/AP

Belgiske myndigheder har nedjusteret antallet af dødsofre for angrebene 22. marts til 32 personer, skriver landets sundhedsminister, Maggie de Block, på Twitter.

Nedjusteringen kommer dagen efter, at de belgiske myndigheder ellers havde hævet antallet af dødsofre til 35.

Ud over de 32 dødsofre kommer tre selvmordsbombere, der omkom i lufthavnen og ved metrostationen Maelbeek.

Ifølge det belgiske medie RTBF er alle ofrene nu identificerede.

17 af de omkomne er belgiske borgere, mens de øvrige 15 er udlændinge.

Sundhedsministeren skriver endvidere på Twitter, at 94 personer fortsat er indlagt på hospitaler.

Samtidig må de rejsende formentlig væbne sig med yderligere tålmodighed, inden de igen kan flyve ind og ud af lufthavnen Zaventem i den belgiske hovedstad.

En talsmand for lufthavnen meddelte ifølge nyhedsbureauet AFP tirsdag på Twitter, at lufthavnen også onsdag ventes at være lukket.

Beslutningen om umiddelbart at holde lufthavnen lukket for flytrafik endnu en dag kommer, efter at myndighederne tirsdag testede midlertidige check-in faciliteter og nye sikkerhedstiltag, der er installeret efter tirsdagens bombeangreb.

Ifølge Anke Fransen, talskvinde for lufthavnen, er beslutningen om at holde lufthavnen lukket onsdag ikke taget på baggrund af tirsdagens test.

- De forskellige parter analyserer de forskellige test, og resultaterne kendes først i morgen tidlig, sagde hun.

Dog åbnede hun op for, at de omtalte test alligevel kan være medvirkende til, at lufthavnen måske åbner delvist i løbet af onsdag, men med kraftigt nedsat kapacitet.

- Vi håber i løbet af morgenen at kunne nå frem til en beslutning om en delvis genåbning af lufthavnen, sagde hun.

Lufthavnens direktør, Arnaud Feist, advarede tidligere tirsdag om, at selv hvis alle test skulle gå godt, vil man i bedste fald kun kunne køre med 20 procent af den normale kapacitet på 5500 mennesker i timen.

Han fortalte til avisen L'Echo, at der vil gå måneder, før driften i lufthavnen er fuldt normaliseret.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Viden
Efter 10 års forskning: Læger vil opklare vuggedødens mysterium
Danske forskere har udviklet en metode til at studere blodprøver fra spædbørn. Det kan give et unikt indblik i børnenes risiko for forskellige genetiske sygdomme samt måske give indblik i årsagen til vuggedød. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her