*

 

Europa

Bruxelles-offer dræbt efter at have sendt livstegn på sms

Brite i Bruxelles sendte en sms til sin familie om, at han var ok, inden han tog metroen ind mod byen.

Det var en bombe ved Maalbeek-metrostationen, der slog mindst 20 mennesker ihjel tirsdag. Foto: Martin Meissner/AP

Rystende beretninger om de 31 mennesker, der omkom ved tirsdagens terrorangreb i Bruxelles, kommer lidt efter lidt frem, efterhånden som belgiske myndigheder får bekræftet dødsofrenes identitet.

Den 51-årige britiske computerprogrammør David Dixon, der i flere år har boet og arbejdet i Bruxelles, havde i første omgang ikke hørt om bombeangrebet i byens lufthavn, før hans tante sendte ham en sms og spurgte, om han var i sikkerhed.

Han svarede bekræftende og begav sig så mod metroen, som han dagligt brugte for at komme til og fra arbejde.

Dixon blev dermed et af de omkring 20 ofre, der mistede livet ved selvmordsangrebet på Maalbeek metrostation. Angrebet fandt sted omkring en time efter den dobbelte bombeeksplosion i lufthavnen.

Fredag blev også et hollandsk søskendepar, som var på vej til New York, endeligt identificeret. Alexander og Sascha Pinczowski havde stået i kø ved Delta Airlines' skranker, da en af lufthavnsbomberne eksploderede.

Søskendeparret talte i telefon med deres mor, da braget lød og forbindelsen blev afbrudt.

Alexander Pinczowski skulle have været på besøg hos sin forlovede i USA, Cameron Cain.

Det er hendes far, James Cain, der oplyser i et interview, at familien fredag morgen fik endelig besked om, at søskendeparret ikke overlevede, skriver New York Times.

James Cain har i øvrigt en forbindelse til Danmark, hvor han tidligere har været amerikansk ambassadør.

/ritzau/AFP
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Et liv uden sex?

Mange par lever et liv uden sex. Men hvad gør det egentlig ved os, hvis vi aldrig dyrker sex? Og skal man droppe et godt forhold, hvis man ikke kan finde ud af sex-delen?
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Gennemtænkt til mindste detalje: Her er huset, der kun koster 500 kr. i drift om måneden
Byg som Sofie og Peter Thrane-Nielsen, og få et passivhus, hvor varmeregnskab og vedligeholdelseskrav er noget nær nul. Boligen er nu nomineret til IdéPrisen 2016. 
Se flere
»Så kan de også lige se blonden på kjolen – og blondinen selv«
Birthe Kjær er et sikkert hit på festivaler i hele landet og blandt grandprix-fans, der stadig har ”Vi maler byen rød” fra 1989 på deres topti. Nu er hun til Aarhus Festuge, hvor hun vil helt tæt på sit publikum. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her