*

Europa

Belgisk politi offentliggør billede af mistænkt

Belgisk politi har nu offentliggjort billeder af en de formodede gerningsmænd bag terrorangrebet i Bruxelles lufthavn.

På billedet ses den ene af tre formodede gerningsmænd formentligt kort inden angrebet, der tirsdag ramte og dræbte 10 mennesker i Zaventem-lufthavnen i Bruxelles. Foto: Belgisk politi/AP

»#TERRORISME. Kan I genkende denne mand?«

Sådan lød følgeteksten til det billede, som belgisk politi tirsdag aften delte på Twitter af en af de formodede gerningsmænd bag dagens terrorangreb i Bruxelles' internationale lufthavn.

Den hvidklædte mand er endnu ikke identificeret med navn, men billedet af ham stammer fra overvågningskameraer fra lufthavnen, skriver flere engelske og internationale medier.

På billedet, der først blev publiceret af belgiske medier i et bredere format, kan man se, at han gik sammen med to andre mænd. De to andre er sortklædt og formodes også at have været gerningsmænd, skriver Ritzau, men de har formentligt sprunget sig selv i luften.

Den hvidklædte mand med briller og hat er derimod siden blevet set løbe fra lufthavnen, skriver Ritzau.

»Der er et foto af tre mænd taget i Zaventem-lufthavnen. Det er muligt, at to af dem udførte et selvmordsangreb, og vi søger aktivt efter den tredje,« siger den offentlige anklager Frederic van Leeuw til AFP.

Ritzau skriver i øvrigt, at det belgiske politi og anti-terror-politiet har iværksat ransagninger landet over i jagten på gerningsmændene. Angrebene på henholdsvis den internationale lufthavn og metrostrationen Maelbeek kostede mindst 30 mennesker livet og yderligere 230 er meldt såret.

I forstaden Schaerbeek nordøst for Bruxelles har politiet angiveligt fundet flag fra Islamisk Stat, en sømbombe og kemikalier, oplyser den offentlige anklager ifølge Ritzau.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her