*

Europa

Svensk politi fraråder kvinder i by at gå ud efter vold

Politiet kalder overfald på kvinder "urovækkende", men politiets beslutning kritiseres af politikere.

Politiet i den svenske by Östersund fraråder alle kvinder at gå alene ud om natten, da der har været en række overgreb og overfald den seneste måned.

Det seneste af seks nylige overgreb skete søndag nat, da en kvinde blev overfaldet og mishandlet. En anden anmeldte et voldtægtsforsøg.

- Det er urovækkende, og vi maner til forsigtighed, siger Stephen Jerand, politichefen i Jämtland, på en pressekonference ifølge Östersunds-Posten.

Han siger, at der kan være sket yderligere overfald, som ikke er anmeldt til myndighederne.

- Jeg lover, at politiet vil sætte en række foranstaltninger i værk, og vi opfordrer folk til at lade høre fra sig, hvis de ser noget, siger Jerand ifølge avisen.

Beslutningen kritiseres af det socialdemokratiske byrådsmedlem Ann Sofie Andersson, som mener, at politiet skulle have henvendt sig til byrådet inden den drastiske udmelding.

- Løsningen kan aldrig være, at man går ud med en sådan advarsel. Vi har rigtigt mange kvinder, som eksempelvis arbejder i hjemmeplejen og på plejehjem om natten. Hvad tænker de, siger Andersson til SVT.

Også en retspolitisk ordfører for Centerpartiet kritiserer politiets udmelding.

- Det er forkert, hvis man fraråder kvinder at tilpasse sig de kriminelle, siger ordføreren Johan Hedin.

Siden 20. februar har der været seks anmeldelser af overfald i Östersund.

/ritzau/TT
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Ønsker vi svenske tilstande i kirken?
Tvisten om statens betaling af præster løn kan være første skridt mod en adskillelse af stat og kirke. Kig til Sverige, hvis man ønsker at se, hvor galt det kan gå.
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Førsteårsstuderende i statskundskab: Da grædekællingerne og tøsedrengene sagde ja til uddannelse

Frederikke Lemche, førsteårsstuderende i statskundskab, Gammeltoftsgade 18, København K
Det kan ikke passe, at hver gang vi unge siger stop af reel frygt eller uenighed, mødes vi med kommentarer om flæberi, manglende modenhed, manglende livsrealitet eller sågar forkælethed.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her