*

Europa

Tusk ser første tegn på enighed i EU om flygtninge

Tyrkisk minister siger, at der er sket et betydeligt fald i antallet af flygtninge ved landets grænser.

EU-præsidentens Donald Tusk (til venstre) mødtes fredag med Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan i Istanbul. Foto: Yasin Bulbul/AP

EU's præsident, Donald Tusk, siger ifølge Reuters, at han for første gang siden flygtningekrisens udbrud sidste år ser tegn på konsensus i EU.

Udtalelsen er fremsat i en invitation til de europæiske ledere til et topmøde i Bruxelles mandag med Tyrkiet.

Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, siger samtidig, at der er sket et betydeligt fald i antallet af flygtninge, som ankommer til landets grænser på grund af nye visumregler.

- Vi er ved at evaluere vores visumregler, og vi ser et betydeligt fald i antallet af flygtninge, siger Cavusoglu.

- Tyrkiet lever op til sine forpligtelser inden for rammen af handlingsplanen i forhold til migrationen, siger Cavusoglu, som talte med journalister fredag under et besøg i den græske hovedstad, Athen.

Udtalelsen kom, samtidig med at en EU-delegation i Tyrkiet under ledelse af Tusk understregede, at tyrkerne må sikre en stærk reduktion i antallet af illegale migranter senest den 1. juni.

I 2015 kom der 1,2 million asylansøgere til EU - mere end det dobbelte i forhold til året før, viste nye tal fredag.

Tusk roser Tyrkiet for øget samarbejde om kontrol med kysterne og skærpede visumregler. Men han sagde torsdag, at den tyrkiske regering er enig med EU om, at antallet af flygtninge og migranter stadig er alt for højt.

Fhv. medlem af Europa Parlamentet Tyrkiet presser EU før topmøde

EU-præsidentens besøg i Ankara og Istanbul er et led i forberedelserne til et EU-topmøde mandag i Bruxelles mellem EU og Tyrkiet. Her vil parterne gøre foreløbig status over deres fælles handlingsplan om at bremse menneskestrømmen ud af Tyrkiet til gengæld for milliardstøtte fra EU.

Tusk mødtes fredag med præsident Recep Tayyip Erdogan i Istanbul om flygtningekrisen og relationerne mellem Tyrkiet og EU.

EU's præsident sagde torsdag, at økonomiske migranter skal holde sig væk fra EU.

- Jeg ønsker at appellere til alle jer potentielle ulovlige økonomiske migranter, uanset hvor I er fra: Lad være med at komme til Europa. Tro ikke på smuglerne. Lad være med at risikere jeres liv og jeres penge. Det vil alt sammen være for ingenting, sagde han.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her