*

Europa

Hver ottende migrant i Tyskland er forsvundet

Omkring 130.000 personer er der ikke gjort rede for under flygtningekrisen i Tyskland.

Omkring 13 procent af de 1,1 millioner migranter og flygtninge, som blev registreret i landet i fjor, dukkede aldrig op på modtagelsescentrene. Foto: Andreas Gebert/AP

Næsten en ud af otte migranter, som kommer til Tyskland, forsvinder, efter at de er blevet registreret, skriver avisen Süddeutsche Zeitung.

Omkring 13 procent af de 1,1 millioner migranter og flygtninge, som blev registreret i landet i fjor, dukkede aldrig op på de modtagelsescentre, som de blev henvist til, siger indenrigsministeriet i et svar på spørgsmål fra det venstreorienterede parti Die linke.

- Det er dermed 130.000 personer, som der ikke er gjort rede for. Mange af dem kan være rejst videre til andre lande eller være blevet involveret i ulovligt arbejde eller kriminalitet, siger indenrigsministeriet i sit svar.

Avis: Tyskland venter en halv million flygtninge årligt

Süddeutsche Zeitung skriver om svaret fra indenrigsministeriet, dagen efter at chefen for Tysklands føderale migrations- og -flygtningekontor, Frank-Jürgen Weise, udtalte, at myndighederne mangler navne og identiteter på op til 400.000 personer i Tyskland.

Indenrigsministeriet siger, at det i stigende grad finder det svært at implementere EU's Dublindirektiv, som fastslår, at alle asylansøgere skal søge om asyl i det land, som de først kom til i Europa.

Gruppe skræmte asylansøgere i bus og fordømmes i Tyskland

De tyske myndigheder bad i 2015 et andet EU-land om at tage en asylansøger tilbage i en ud af 10 sager.

Forbundsrepublikken suspenderede Dublindirektivet for flygtninge, der var på flugt fra krigen i Syrien, i en kort periode sidste år.

Den tyske regering regner med, at i alt 3,6 millioner flygtninge og migranter kommer ind i Tyskland frem mod 2020, skriver avisen Süddeutsche Zeitung, der tidligere i denne uge kom i besiddelse af estimater fra landets økonomiministerium.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her