*

Europa

Den her gjorde lige aftenhimlen dobbelt så spektakulær

To fascinerende syn - et naturskabt og et menneskeskabt - lyste tirsdag op på himlen over Finland.

Hvis finnerne ikke kan fascineres af et dansende nordlys, så kunne synet af en rumraket på vej i kredsløb nok få dem til at kigge op på aftenhimlen.

Videoen herover er optaget tirsdag ved den lille by Karigasniemi i det nordlige Finland og viser raketten med ESA's satellit Sentinel-3 på vej i kredsløb om Jorden.

Ny satellit skal give Danmark bedre vejrudsigter

Raketten blev sendt afsted kort før kl. 19 fra Plesetsk i Rusland. Omkring seks minutter senere for den over den finske vildmark.

Se, hvordan det så ud, i videoen herover.

Sentinel-3 er en klimasatellit, der bl.a. skal måle hav- og istemperaturer til det europæiske forskningsprogram Copernicus.

Video: ESA

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her