*

Europa

Den her gjorde lige aftenhimlen dobbelt så spektakulær

To fascinerende syn - et naturskabt og et menneskeskabt - lyste tirsdag op på himlen over Finland.

Hvis finnerne ikke kan fascineres af et dansende nordlys, så kunne synet af en rumraket på vej i kredsløb nok få dem til at kigge op på aftenhimlen.

Videoen herover er optaget tirsdag ved den lille by Karigasniemi i det nordlige Finland og viser raketten med ESA's satellit Sentinel-3 på vej i kredsløb om Jorden.

Ny satellit skal give Danmark bedre vejrudsigter

Raketten blev sendt afsted kort før kl. 19 fra Plesetsk i Rusland. Omkring seks minutter senere for den over den finske vildmark.

Se, hvordan det så ud, i videoen herover.

Sentinel-3 er en klimasatellit, der bl.a. skal måle hav- og istemperaturer til det europæiske forskningsprogram Copernicus.

Video: ESA

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
ESA
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
International

Er et politisk forår på vej i Zimbabwe?

En baptistpræsts hjemmevideo har antændt et folkeligt oprør mod Zimbabwes 92-årige præsident, Robert Mugabe. Også krigsveteranerne vender ham nu ryggen efter 36 års loyal opbakning.
Analyse
Annonce
Viden
Afrikanere får fugle til at finde mad til dem med et helt særligt kald
Honninggøgen er dygtig til at finde biernes bo, og mod en bestemt betaling hjælper den gerne mennesker med at få fingrene i den søde honning, viser ny forskning. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her