*

Europa

Den her gjorde lige aftenhimlen dobbelt så spektakulær

To fascinerende syn - et naturskabt og et menneskeskabt - lyste tirsdag op på himlen over Finland.

Hvis finnerne ikke kan fascineres af et dansende nordlys, så kunne synet af en rumraket på vej i kredsløb nok få dem til at kigge op på aftenhimlen.

Videoen herover er optaget tirsdag ved den lille by Karigasniemi i det nordlige Finland og viser raketten med ESA's satellit Sentinel-3 på vej i kredsløb om Jorden.

Ny satellit skal give Danmark bedre vejrudsigter

Raketten blev sendt afsted kort før kl. 19 fra Plesetsk i Rusland. Omkring seks minutter senere for den over den finske vildmark.

Se, hvordan det så ud, i videoen herover.

Sentinel-3 er en klimasatellit, der bl.a. skal måle hav- og istemperaturer til det europæiske forskningsprogram Copernicus.

Video: ESA

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Fotograf afslører verdens farligste skolevej

Kinesiske landsbybørn kravler på stiger og klippesider for at komme i skole. Obama kom, så og sagde ikke undskyld i Hiroshima. Regeringen beroliger: Økonomien har det fint. Amerikanske soldater hjælper i offensiv mod IS i Syrien.
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
International

Nu hælder briterne til at blive

Ifølge flere meningsmålinger daler sandsynligheden for en britisk udmeldelse af EU ved folkeafstemningen i juni. Men institutterne er berygtet for at tage fejl, og de tegner ikke et entydigt billede.
Analyse
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Stor guide: Er mikrobilerne til 70.000 kr. pengene værd? Tjek det her
Priskrigen raser på mikrobil-markedet. Men de billigste er sjældent det bedste køb. Her er en stor gennemgang af de 14 mest populære modeller - og gode råd til købet. 
Se flere
Flytning af børnehjertekirurgi kan betyde afskedigelser
Aarhus Universitetshospital mangler 62 mio. kr. efter flytning af børnehjertekirurgi. Konsekvensen bliver en sparerunde, der kan betyde afskedigelser af medarbejdere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her