*

Europa

Den her gjorde lige aftenhimlen dobbelt så spektakulær

To fascinerende syn - et naturskabt og et menneskeskabt - lyste tirsdag op på himlen over Finland.

Hvis finnerne ikke kan fascineres af et dansende nordlys, så kunne synet af en rumraket på vej i kredsløb nok få dem til at kigge op på aftenhimlen.

Videoen herover er optaget tirsdag ved den lille by Karigasniemi i det nordlige Finland og viser raketten med ESA's satellit Sentinel-3 på vej i kredsløb om Jorden.

Ny satellit skal give Danmark bedre vejrudsigter

Raketten blev sendt afsted kort før kl. 19 fra Plesetsk i Rusland. Omkring seks minutter senere for den over den finske vildmark.

Se, hvordan det så ud, i videoen herover.

Sentinel-3 er en klimasatellit, der bl.a. skal måle hav- og istemperaturer til det europæiske forskningsprogram Copernicus.

Video: ESA

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Biler
Test: Ny Volvo er forklædt offroader
Volvo XC90 er den ægte store SUV. I praksis er bilen dog næsten for stor til europæiske forhold, så her er den nye V90 Cross Country et oplagt alternativ. 
Se flere
Undgå disse ekstrabetalinger, når du køber flybilletter
Flyselskaberne prøver at lokke os til at takke ja til forskellige tilbud, når vi skal købe sommerrejsen. Men det er langt fra nødvendigt, siger to eksperter. 
Se flere
Bakken Bears efter finalenederlag: Ingen ønsker at være bagud 0-2
DM-finaleserien i den danske basketliga begyndte skidt for Bakken Bears, som på hjemmebanen blev kørt over. Associeret cheftræner Mathias Bach erkender, at aarhusianerne skal i gang torsdag aften i kamp to. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her