*

Europa

Græsk kystvagt reddede 1753 på havet på meget travle døgn

Onsdag var antallet af migranter på havet trods det kolde vejr næsten som på en sommerdag ifølge UNHCR.

Arkivfoto: Santi Palacios/AP

Strømmen af flygtninge og migranter, som vover turen over havet til Europa, stiger i disse dage, og den græske kystvagt og EU's patruljer har haft et par særdeles travle døgn.

Kystvagten har reddet 1753 mennesker på havet i løbet af to døgn, oplyser kystvagten i Piræus fredag morgen ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

Antallet af mennesker, som sejler af sted fra Tyrkiet til de græske øer, er steget voldsomt mod slutningen af denne uge.

Søndag og mandag begav henholdsvis 51 og 181 migranter sig ud på den risikable rejse over havet. Den følgende dag steg tallet til 1783, og onsdag var det 4611, meddeler FN's flygtningeagentur, UNHCR.

En patrulje fra Frontex bjærgede torsdag omkring 900 migranter og flygtninge, som var i havsnød nær Lesbos.

- Vi samler alle migranter op, da det dårlige vejr og kulden øger risikoen betragteligt i forhold til om sommeren, siger Ewa Moncure fra Frontex ifølge nyhedsbureauet AFP.

De 900 mennesker var på vej mod Europa. De blev bjerget af et bulgarsk skib på Frontex-patrulje mellem Mytilene og Lesbos.

I sommermånederne kom omkring 7000 flygtninge og migranter dagligt til Grækenland.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Slotsferie på sønderjysk: Gram Slot - fra nedslidt ruin til økologisk kraftcenter
Et utal af arrangementer lokker hvert år over 120.000 besøgende forbi Gram Slot i Sønderjylland. Det er muligt at overnatte på slottet, og så kan man også blot stoppe op på forbivejen og klappe dyrene i minizooen. 
Se flere
Bolig
Energirenover og få bedre livskvalitet i hjemmet
Flere og flere danskere energirenoverer deres hjem. Den største motivationsfaktor er at spare penge på opvarmning, men den rigtige gevinst ligger i øget livskvalitet, mener eksperter. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her