*

Europa

Medie: Togulykke efterforskes som menneskelig fejl

Politiet korrigerer sig selv: Dødstallet forbliver på 10 efter togulykke i Tyskland, ingen er savnet.

10 døde efter en togulykke i Bayern tirsdag. Tilbage står nu efterforskningen og et bjærgningsarbejde, som ventes at tage tid. Foto: Matthias Schrader/AP

Der er ikke 11 dræbte efter tirsdagens togulykke i Bayern i Tyskland.

Det oplyser politiet i Oberbayern Süd og dermed korrigerer man tidligere oplysninger om, at den ene person, som tidligere var blevet meldt savnet, var fundet død.

»10 dødsofre (ingen stigning forventes), ingen person savnes, den politimæssige efterforskning er i gang,« skriver ordensmagten på Twitter.

17 er stadig hårdt såret, mens 63 blot har lettere skader.

Passager i kollideret tog: Folk skreg om hjælp

En del af efterforskningen består i at fastslå, om der var tale om en menneskelig eller teknisk fejl, da to tog stødte frontalt sammen tirsdag kl. 6.48 ved den tyske by Bad Aibling ca. 60 km sydøst for München.

Jernbanenettet i hele Tyskland er nemlig udstyret med det såkaldte PZB90-system, som indebærer, at tog bliver tvunget til at bremse, hvis signaler bliver ignoreret, eller et tog kører frem for rødt signal.

Systemet var endda blevet testet på den ensporede strækning så sent som i sidste uge.

Og nu siger kilder fra efterforskningen til RedaktionsNetzwerks Deutschland, som leverer nyheder til over 30 tyske aviser, at man går ud fra, at fejlen var menneskelig.

Angiveligt skal tog- og trafiklederen have sat signalsystemet midlertidigt ud af funktion, fordi et af togene var forsinket, og vedkommende ville derfor selv »vinke toget igennem«. Men toget nåede ifølge forklaringen ikke at ramme den tosporede del af strækningen, før det var for sent. 

Også det tyske nyhedsbureau dpa erfarer, at man efterforsker ulykken som resultatet af en menneskelig fejl. 

Minister: Lokomotivførere kunne ikke se hinanden og ramte i fuld fart

Oplysningen bliver dog afvist af politiet.

»Det er ren spekulation,« siger en talsperson for politiet til br.de.

Bayerns indenrigsminister Joachim Herrmann fortalte tirsdag på et pressemøde, at det ene eller begge tog af ukendte årsager havde afveget fra køreplanen, som viste, at køretøjerne skulle have mødt hinanden på stationen i Kolbermoor, et par kilometer fra Bad Aibling.

To af i alt tre sorte bokse er blevet fundet og kan formentlig kaste lys over, hvordan ulykken kunne ske. Tirsdag understregede den tyske transportminister Alexander Dobrindt, at man indtil da ikke burde komme med teorier om ulykkesårsagen.

»Vi må vente på resultatet, alt andet vil være spekulation,« sagde han.

Der var i alt omkring 150 personer om bord på de to tog, hvilket var færre passagerer end normalt, fordi skolerne i øjeblikket holder ferie.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Fotograf afslører verdens farligste skolevej

Kinesiske landsbybørn kravler på stiger og klippesider for at komme i skole. Obama kom, så og sagde ikke undskyld i Hiroshima. Regeringen beroliger: Økonomien har det fint. Amerikanske soldater hjælper i offensiv mod IS i Syrien.
Annonce
Annonce
Annonce
International

Nu hælder briterne til at blive

Ifølge flere meningsmålinger daler sandsynligheden for en britisk udmeldelse af EU ved folkeafstemningen i juni. Men institutterne er berygtet for at tage fejl, og de tegner ikke et entydigt billede.
Analyse
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Flytning af børnehjertekirurgi kan betyde afskedigelser
Aarhus Universitetshospital mangler 62 mio. kr. efter flytning af børnehjertekirurgi. Konsekvensen bliver en sparerunde, der kan betyde afskedigelser af medarbejdere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her