*

 

Europa

Medie: Togulykke efterforskes som menneskelig fejl

Politiet korrigerer sig selv: Dødstallet forbliver på 10 efter togulykke i Tyskland, ingen er savnet.

10 døde efter en togulykke i Bayern tirsdag. Tilbage står nu efterforskningen og et bjærgningsarbejde, som ventes at tage tid. Foto: Matthias Schrader/AP

Der er ikke 11 dræbte efter tirsdagens togulykke i Bayern i Tyskland.

Det oplyser politiet i Oberbayern Süd og dermed korrigerer man tidligere oplysninger om, at den ene person, som tidligere var blevet meldt savnet, var fundet død.

»10 dødsofre (ingen stigning forventes), ingen person savnes, den politimæssige efterforskning er i gang,« skriver ordensmagten på Twitter.

17 er stadig hårdt såret, mens 63 blot har lettere skader.

Passager i kollideret tog: Folk skreg om hjælp

En del af efterforskningen består i at fastslå, om der var tale om en menneskelig eller teknisk fejl, da to tog stødte frontalt sammen tirsdag kl. 6.48 ved den tyske by Bad Aibling ca. 60 km sydøst for München.

Jernbanenettet i hele Tyskland er nemlig udstyret med det såkaldte PZB90-system, som indebærer, at tog bliver tvunget til at bremse, hvis signaler bliver ignoreret, eller et tog kører frem for rødt signal.

Systemet var endda blevet testet på den ensporede strækning så sent som i sidste uge.

Og nu siger kilder fra efterforskningen til RedaktionsNetzwerks Deutschland, som leverer nyheder til over 30 tyske aviser, at man går ud fra, at fejlen var menneskelig.

Angiveligt skal tog- og trafiklederen have sat signalsystemet midlertidigt ud af funktion, fordi et af togene var forsinket, og vedkommende ville derfor selv »vinke toget igennem«. Men toget nåede ifølge forklaringen ikke at ramme den tosporede del af strækningen, før det var for sent. 

Også det tyske nyhedsbureau dpa erfarer, at man efterforsker ulykken som resultatet af en menneskelig fejl. 

Minister: Lokomotivførere kunne ikke se hinanden og ramte i fuld fart

Oplysningen bliver dog afvist af politiet.

»Det er ren spekulation,« siger en talsperson for politiet til br.de.

Bayerns indenrigsminister Joachim Herrmann fortalte tirsdag på et pressemøde, at det ene eller begge tog af ukendte årsager havde afveget fra køreplanen, som viste, at køretøjerne skulle have mødt hinanden på stationen i Kolbermoor, et par kilometer fra Bad Aibling.

To af i alt tre sorte bokse er blevet fundet og kan formentlig kaste lys over, hvordan ulykken kunne ske. Tirsdag understregede den tyske transportminister Alexander Dobrindt, at man indtil da ikke burde komme med teorier om ulykkesårsagen.

»Vi må vente på resultatet, alt andet vil være spekulation,« sagde han.

Der var i alt omkring 150 personer om bord på de to tog, hvilket var færre passagerer end normalt, fordi skolerne i øjeblikket holder ferie.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Ny trend: Mormorsyssel på vej tilbage i moderne og humoristisk udgave
De traditionelle blomstermønstre er passé og erstattes af moderne design med et tvist af humor. Og færdige broderikit og kurser i korssting går som varmt brød, viser tendensen. 
Se flere
Et 13 etagers højhus på godsbanearealet i Aarhus
I dag fremstår godsbanearealet som et stort åbent område med et underlag af revnet beton, uplejet græs og grus. Her har genbrugsstationen Reuse og Institut for X’s containerlandsby fundet plads sammen med kulturbygningen Godsbanen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her