*

 

Europa

Svensk politi: Polakker ville banke asylansøgere

14 polakker bevæbnet med knive, økser og jernrør er anholdt nær asylcenter i Sverige.

Politiet i den svenske hovedstad, Stockholm, har anholdt 14 mænd, der mistænkes for at have haft planer om at banke asylansøgere på et asylcenter i Nynäshamn syd for Stockholm.

Ifølge politiet er de 14 mænd polakker og tilhører en højreekstrem gruppering.

Gruppen blev anholdt mandag i den centrale del af Nynäshamn. De befandt sig i biler ikke langt fra det asylcenter, som politiet mener var mål for et overfald.

- Det ligger lige for at antage det, da kontrollen fandt sted i nærheden. Mistanken er, at det (asylcentret red.) var mål for angrebet, siger Lars Alvarsjö, vagtchef ved politiet i Stockholm.

I bilerne fandt politiet knipler, knive, jernrør og økser.

- Det er polske statsborgere, og de tilhører vel de højre-ekstreme kredse, siger Alvarsjö.

Tre af de anholdte har været inde og vende hos politiet for nylig. De blev tilbageholdt 30. januar i det centrale Stockholm under en demonstration vendt mod flygtninge, siger vagtchefen.

Tilbageholdelsen skal være sket i forbindelse med vold.

Alle 14 anholdte mistænkes nu for at have planlagt grov mishandling, sige anklageren Sara Friedman, der har indbragt sagen for en domstol.

Politiet siger, at der muligvis også kan være tale om tilskyndelse til grov mishandling og tilskyndelse til mordbrand.

De 14 polakker er født mellem 1975 og 1998. Nogle af dem bor og arbejder i Sverige, siger politiet, mens andre menes at være på besøg i Sverige.

/ritzau/TT
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Bolig
Bo blandt landets rigeste: Nu kan du leje en bolig på mondæn kendis-gade
Flere har brændt nallerne på liebhaverejendommene på den eksklusive Hambros Allé i Hellerup, men nu kan du flytte risikofrit ind på den dyre adresse. En villalejlighed i et af alléens kæmpe palæer er nemlig udbudt til leje. 
Se flere
Får du ryddet op? Ny designlinje giver rodehovederne håb
Den kendte boligstylist Louise Dorph føler sig bedst tilpas i hjem, der roder lidt. Netop det at skabe smukke rammer om hverdagens kreative rod er udgangspunktet for den kendte boligstylists egen interiørlinje. Navnet er: A Simple Mess. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her