*

Europa

Norsk politi: Mindreårige er blevet misbrugt på asylcentre

»Vi ser eksempler på sager, hvor kendte seksualforbrydere har begået overgreb på modtagecentre,« lyder det fra Kripos.

I november sidste år oplyste det norske kriminalpoliti Kripos, at der var mistanke om seksuelle overgreb mod mindreårige på modtagecentre i Norge, og at kendte seksualforbrydere kredsede om centrene.

Men nu bekræftes mistanken om krænkelser.

»Vi ser eksempler på sager, hvor kendte seksualforbrydere har begået overgreb på modtagecentre,« siger afdelingsleder Eivind Borge ved Kripos' afdeling for taktisk efterforskning til det norske medie Klassekampen.

Norsk politi: Seksualforbrydere opsøger modtagecentre

Hveranden uge laver Kripos en oversigt over kriminaliteten omkring asylcentre, baseret på indrapporterede episoder fra hele landets politidistrikter, og her findes ifølge Klassekampen også et afsnit om sædelighedskriminalitet.

Ud over de kendte sædelighedsforbrydere, som opsøger børn på centrene, skal gerningsmændene også findes blandt beboerne, fortæller Eivind Borge, som ikke ønsker at fortælle, hvor mange sager, det drejer sig om, men afviser, at der er tale om en trend.

Til gengæld mener Kripos, at mange overgreb aldrig kommer til politiets kendskab, fordi mange af asylansøgerne har dårlige erfaringer med myndighederne fra deres hjemlande.

5.297 uledsagede mindreårige søgte asyl i Norge sidste år. Heraf kom størstedelen fra Afghanistan.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her