*

Europa

Norsk politi: Mindreårige er blevet misbrugt på asylcentre

»Vi ser eksempler på sager, hvor kendte seksualforbrydere har begået overgreb på modtagecentre,« lyder det fra Kripos.

I november sidste år oplyste det norske kriminalpoliti Kripos, at der var mistanke om seksuelle overgreb mod mindreårige på modtagecentre i Norge, og at kendte seksualforbrydere kredsede om centrene.

Men nu bekræftes mistanken om krænkelser.

»Vi ser eksempler på sager, hvor kendte seksualforbrydere har begået overgreb på modtagecentre,« siger afdelingsleder Eivind Borge ved Kripos' afdeling for taktisk efterforskning til det norske medie Klassekampen.

Norsk politi: Seksualforbrydere opsøger modtagecentre

Hveranden uge laver Kripos en oversigt over kriminaliteten omkring asylcentre, baseret på indrapporterede episoder fra hele landets politidistrikter, og her findes ifølge Klassekampen også et afsnit om sædelighedskriminalitet.

Ud over de kendte sædelighedsforbrydere, som opsøger børn på centrene, skal gerningsmændene også findes blandt beboerne, fortæller Eivind Borge, som ikke ønsker at fortælle, hvor mange sager, det drejer sig om, men afviser, at der er tale om en trend.

Til gengæld mener Kripos, at mange overgreb aldrig kommer til politiets kendskab, fordi mange af asylansøgerne har dårlige erfaringer med myndighederne fra deres hjemlande.

5.297 uledsagede mindreårige søgte asyl i Norge sidste år. Heraf kom størstedelen fra Afghanistan.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
  • JP på besøg i Petanque-klub i Mandelieu

    Petanque er ikke kun forbeholdt franskmænd. I Sydfrankrig har en flok danske pensionister taget kuglespillet til sig. De mødes hver søndag til stor petanque-dyst i kystbyen Mandelieu. Her kastes der med kugler i næsten to timer. Der føres nøje regnskab med, hvem der vinder. Jyllands-Posten var på besøg en solrig februardag for at få et glimt af det sydfranske liv. Et liv, hvor sol, nærvær og livskvalitet vægtes højere end noget andet. Mellem kuglekast og koncentration spurgte vi dem, hvad de tænker om det franske valg. Og hvem, de tror, løber med sejren og bliver landet nye præsident... 
Annonce
International
Analyse
Annonce
50 år på 10 dage
Samtidshistorie: På blot 50 år skete der et utal af skelsættende begivenheder, som ændrede vores måde at opfatte verden på. De begivenheder tager Folkeuniversitetet nu fat på i Århundredets Festival som en del af Aarhus 2017. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her