*

Europa

Norsk politi: Mindreårige er blevet misbrugt på asylcentre

»Vi ser eksempler på sager, hvor kendte seksualforbrydere har begået overgreb på modtagecentre,« lyder det fra Kripos.

I november sidste år oplyste det norske kriminalpoliti Kripos, at der var mistanke om seksuelle overgreb mod mindreårige på modtagecentre i Norge, og at kendte seksualforbrydere kredsede om centrene.

Men nu bekræftes mistanken om krænkelser.

»Vi ser eksempler på sager, hvor kendte seksualforbrydere har begået overgreb på modtagecentre,« siger afdelingsleder Eivind Borge ved Kripos' afdeling for taktisk efterforskning til det norske medie Klassekampen.

Norsk politi: Seksualforbrydere opsøger modtagecentre

Hveranden uge laver Kripos en oversigt over kriminaliteten omkring asylcentre, baseret på indrapporterede episoder fra hele landets politidistrikter, og her findes ifølge Klassekampen også et afsnit om sædelighedskriminalitet.

Ud over de kendte sædelighedsforbrydere, som opsøger børn på centrene, skal gerningsmændene også findes blandt beboerne, fortæller Eivind Borge, som ikke ønsker at fortælle, hvor mange sager, det drejer sig om, men afviser, at der er tale om en trend.

Til gengæld mener Kripos, at mange overgreb aldrig kommer til politiets kendskab, fordi mange af asylansøgerne har dårlige erfaringer med myndighederne fra deres hjemlande.

5.297 uledsagede mindreårige søgte asyl i Norge sidste år. Heraf kom størstedelen fra Afghanistan.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»Aarhus virker som en 17-årig teenager, der har fået øje på sig selv i spejlet og tænker: Jeg er egentlig ret lækker«
Selv om der foregår ”lige lovlig meget selvspejling” i øjeblikket, er Aarhus på vej mod noget rigtig godt, hvis man spørger journalist Stig Olesen og fotograf Carsten Ingemann. De har netop udgivet vandrebogen ”Åh Aarhus”, der på ironisk vis forsøger at afdække dna’et i den by, som på en og samme tid giver dem lyst til at juble og krumme tæer. Og makkerparret holder ikke igen – hverken i forhold til fordommene, stereotyperne eller byens skud forbi mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her