*

Europa

Merkel vil give handelsfordele til lande, der åbner dørene for flygtninge

Den tyske kansler vil give lande, der tager syriske flygtninge, handelsfordele.

Ifølge Angela Merkel vil EU gøre alt, hvad der er muligt for at give handelsfordele til lande, som er værter for syriske flygtninge. Arkivfoto: Petros Giannakouris/AP

Den tyske kansler Angela Merkel er parat til at tage endnu et værktøj i brug for at presse lande til at tage flere syriske flygtninge.

På en donorkonference i London siger Angela Merkel ifølge Reuters, at EU vil gøre alt, hvad der er muligt for at give handelsfordele til lande, som er værter for syriske flygtninge.

Ved konferencen torsdag har EU også besluttet at donere over tre milliarder euro, svarende til over 20 milliarder danske kroner, til Syrien og nabolandene Jordan, Libanon og Tyrkiet.

Samlet har verdenslederne rejst over 11 milliarder dollars, svarende til over 70 milliarder danske kroner til Syrien, på konferencen.

EU sender milliardstort bidrag til Syrien og nabolande

Det sker efter landene har modtaget millioner af flygtninge som følge af den fem år lange syriske borgerkrig.

Flere lande havde allerede forud for konferencen i London meldt sig på banen med milliardstore bidrag.

Blandt dem var værterne Storbritannien, Norge og Tyskland, der var de første til at annoncere deres bidrag.

Også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) gav på konferencen løfte om 688 millioner kroner i hjælp til ofrene for krigen i Syrien.

- Danmark ønsker at bidrage mærkbart til at afhjælpe de menneskelige lidelser i og omkring Syrien, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Løkke lover fortsat Syrien-støtte i de kommende år

Derudover lovede statsministeren, at Danmark også i de kommende år vil være en aktiv og engageret partner, når det gælder humanitær hjælp i Syrien og landets nærområder.

Det kan dog blive svært at gøre en forskel i det krigshærgede Syrien, hvor nødhjælpen fortsat har svært ved at komme ind.

Senest er fredsforhandlingerne for Syrien også blevet sat på pause indtil 25. februar, efter resultatløse samtaler med Syriens regering og oppositionen.

/ritzau/reuters
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her