*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Europa

Sverige er klar til at betale for at få Marokko til at modtage gadebørn

Sverige har allerede trukket i land på udenrigspolitikken, nu er man også klar til at betale.

Hidtil har Sverige ikke haft den store succes med at udvise de mange uledsagede mindreårige, som er kommet fra Nordafrika og hovedsageligt Marokko.

Det vurderes, at 800 af dem lige nu befinder sig i Stockholm og Göteborg, hvor de i udgangspunktet lever som gadebørn, fordi de ikke har krav på asyl og derfor ofte ernærer sig ved kriminalitet.

Og det var efter alt at dømme netop disse børn og unge, som i weekenden var målene for et koordineret angreb i Stockholm, hvor omkring 100 hætteklædte mænd deltog.

Sverige vil sende marokkanske gadebørn tilbage

Marokko har nægtet at tage imod gadebørnene, men i januar fastslog den svenske regering, at man ikke vil anerkende Vestsahara, som er besat af Marokko. Og nu har Sverige og Marokko indledt et samarbejde om at sende gadebørnene tilbage.

I 2012 stemte et flertal i den svenske rigsdag ellers for en anerkendelse af Vestsahara som selvstændig nation, men efter en større diplomatisk krise og problemer med opførelsen af et Ikea-varehus i Marokko har man altså trukket i land.

Og nu agter regeringen også bidrage til yderligere marokkansk velvilje ved at sende penge med gadebørnene.

Gruppe bag Stockholm-optøjer: »Det er enhver svensk mands pligt at forsvare fællesområder mod importeret kriminalitet«

Det siger indenrigsminister Anders Ygeman til tv-kanalen TV4.

»Vi vil jo ikke have at de skal drive planløst omkring i Rabats gader, når vi udviser dem, men ønsker, at der skal være en ordentlig modtagelse, og der er vi klar til at finansiere den modtagelse,« lyder det fra ministeren, der nævner etableringen af børnehjem og ungdomsinstitutioner som eksempler på den svenske støtte.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Viden
Varer med skadelig kemi bliver på hylderne, selvom de er forbudt
Selv efter et forbud langt om længe er vedtaget i EU, bliver varer med skadelige stoffer ikke fjernet fra hylderne med det samme. Og industrikemikalier får normalt lov at stå, til de er udsolgte. 
Se flere
AGF hyldede ’Duncan’ efter målrekord
AGF’s trænere og ledere havde forberedt en overraskelse til Morten ’Duncan’ Rasmussen, når AGF-angriberen tog målrekorden i Superligaen. Det skete mandag i Viborg. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her