*

Europa

Svenske politikere: Regering skader forhold til Danmark

Den svenske regering kan tydeligvis ikke håndtere situationen, mener Moderaterna, som kritiserer id-kontrol.

13 borgerlige parlamentarikere kritiserer i et debatindlæg regeringens håndtering af id-kontrollen ved Øresund. Foto: Rune Pedersen Aarestrup

Den svenske regerings initiativer i forlængelse af asylkrisen har skadet forholdet til Danmark, mener en gruppe borgerlige svenske riksdagspolitikere.

13 borgerlige parlamentarikere kritiserer i et debatindlæg på svt.se regeringens håndtering af id-kontrollen ved Øresund.

Statsminister Stefan Löfvens regering beskyldes for at have skadet "tilliden til Sverige".

Blandt underskriverne af indlægget står 13 medlemmer af Moderaterna med tilknytning til Øresundsregionen, blandt dem tidligere migrationsminister Tobias Billström.

- Over lang tid har vi skabt et forhold af gensidig tillid, og det samarbejde risikerer nu at lide skade, skriver Billström og de 12 øvrige.

Moderaterna, som mistede regeringsmagten i 2014, har flere gange forsøgt at få svar fra ministeren for nordiske relationer på, om id-kontrollen påvirker forholdet til Danmark.

Men ifølge debatindlægget har partiet ikke fået svar på spørgsmålet.

Unge udlændinge advares mod at gå ud i Stockholm

Der henvises også til, at DSB dagligt taber en million kroner på den grænsekontrol, som blev indført i november sidste år og fra 4. januar 2016 blev styrket.

Hvis kontrollen fortsætter, vil det skade investeringer i regionen, mener de 13 politikere.

Det "er tydeligt, at regeringen ikke kan håndtere situationen," hedder det:

- I stedet for at samarbejde med Danmarks regering og i stedet for at arbejde på en langsigtet løsning valgte man den klodsede løsning at indføre det regelsæt, der har været gældende siden 4. januar.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Viden
Forskere har fundet mulig sammenhæng mellem migræne og slagtilfælde ved operationer
En ny amerikansk journalgennemgang viser, at personer med migræne oftere får slagtilfælde under eller efter en operation. Men det er noget sludder, siger dansk forsker, der mener, at studiet unødigt skræmmer folk med migræne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her