*

Europa

Merkel: Flygtninge skal rejse hjem, når krigen er slut

»Vi må sige til folk: I har kun en midlertidig tilladelse til at være her,« lyder det fra Angela Merkel, som forsøger at imødekomme kritikken af den åbne tyske asylpolitik.

Angela Merkel har påpeget, at 70 pct. af flygtningene, som kom til Tyskland fra Jugoslavien i 1990'erne, er rejst hjem igen. Foto: Michael Sohn/AP

Den tyske forbundskansler Angela Merkel har oplevet et stigende pres fra både politiske modstandere og allierede, som ønsker en mere hård linje over for flygtninge og migranter.

Under et partimøde i netop Mecklenburg-Vorpommern i weekenden forsøgte Angela Merkel at imødekomme noget af kritikken ved at gøre klart over for sine partifæller, at hun forventer, at flygtningene tager tilbage til deres hjemlande, når der ikke længere er krig.

»Vi må sige til folk: I har kun en midlertidig tilladelse til at være her, og vi forventer, at når der er fred i Syrien igen, når Islamisk Stat er blevet besejret i Irak, at I så tager tilbage til jeres hjemland,« sagde Angela Merkel ifølge nyhedsbureauet Reuters.

40 procent af de tyskerne vil af med Merkel

Det er, som om Mekka er kommet til Tyskland. Det kan ikke fortsætte.
Lorenz Caffier (CDU)
Hendes partifælle, Lorenz Caffier (CDU), som er indenrigsminister i den tyske delstat Mecklenburg-Vorpommern, er blandt dem, der efterlyser en løsning fra regeringen på de store asyl-udfordringer.

Der er grænser for, hvor mange asylsøgere der kan være i Tyskland, og det vil give store problemer, hvis man fortsætter med at tage imod flygtninge i stort omfang, lyder det fra ministeren.

»Det er, som om Mekka er kommet til Tyskland. Det kan ikke fortsætte,« siger Lorenz Caffier ifølge den tyske avis Welt.

Det er især antallet af flygtninge af »ukendt oprindelse«, som søger asyl i Tyskland, der i de seneste måneder steget voldsomt, og det kræver mange ressourcer at finde ud af, hvor disse flygtninge hører til.

Det gælder bl.a. for kurdere og syriske palæstinensere, hvor sidstnævnte kan have levet i Syrien i mange år uden at opnå statsborgerskab.

Delstatsministeren advarer samtidig om, at der vil opstå »alvorlige problemer og spændinger«, hvis antallet af flygtninge ikke bliver bragt ned.

Tysk partileder: Skyd illegale migranter ved grænsen

Lorenz Caffier er blot én af flere politikere, som i de seneste måneder har udtrykt bekymring for den politik, regeringen har lagt på flygtningeområdet.

Horst Seehofer, som er formand for CSU, CDU's søsterparti i Bayern, har truet med at lægge sag an mod forbundsregeringen, hvis ikke man formår at skære ned på antallet af asylsøgere.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her