*

Europa

Cameron kræver stærkere "nødbremse" fra EU

Tilbuddet fra EU om en fireårig nødbremse på velfærdsydelser til migranter er ikke godt nok, mener Cameron.

Foto: Virginia Mayo/AP

Når den britiske premierminister senere søndag mødes med EU-præsident Donald Tusk for at drøfte det britiske forhold til EU, vil David Cameron kræve større magtbeføjelser til at begrænse tilflytteres ret til sociale ydelser i Storbritannien. Det skriver Reuters.

Ifølge en højtstående britisk regeringskilde vil Cameron insistere på, at det nuværende tilbud fra EU om en fireårig nødbremse på velfærdsydelser til migranter fra andre EU-lande kan sættes i værk straks efter en britisk folkeafstemning.

Storbritannien eller andre EU-lande kan således trække nødbremsen, hvis deres velfærdssystemer er under ekstraordinært pres, og hvis ellers de andre EU-lande siger god for det.

Samtidig mener David Cameron ifølge kilden, at tilbuddet om en fireårig nødbremse har behov for at blive "væsentligt styrket", ligesom bremsen bør være gældende, så længe den er nødvendig.

Donald Tusk og David Cameron mødes i London søndag aften, efter at Cameron har fremlagt en række krav til reformer, som skal styrke den britiske selvbestemmelse på flere områder.

Donald Tusk ventes mandag eller tirsdag at spille ud med sit officielle kompromisforslag til de britiske reformkrav, skriver AFP.

Cameron: EU's tilbud er ikke godt nok

David Cameron har lovet briterne en folkeafstemning inden udgangen af 2017 om ja eller nej til at blive som medlem af et reformeret EU.

Men de fleste venter, at folkeafstemningen allerede kan komme i juni, hvis det i februar lykkes EU-landene at indgå en aftale om reformerne.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Nu hælder briterne til at blive

Ifølge flere meningsmålinger daler sandsynligheden for en britisk udmeldelse af EU ved folkeafstemningen i juni. Men institutterne er berygtet for at tage fejl, og de tegner ikke et entydigt billede.
Analyse
Annonce
Sådan bliver din cykelferie en succes
Hvilken cykel er bedst, og hvad skal jeg egentlig pakke ned i tasken? Få her rådene til, hvordan du forbereder dig på din cykelferie. 
Se flere
Ekspert: Fransk forbud mod arbejdsmails uden for kontortid er ikke vejen frem
Selvom det er »fristende« at lovgive imod mails fra chefen i fritiden, så er det andre tiltag, der skal til for at komme arbejdsrelateret stress til livs, vurderer ekspert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her