*

Europa

Kvinde dyrkede hashplanter i ly af ulandsprojekt

Norsk kvinde var på vej hjem på juleferie fra Madagaskar, da politiet under razzia fandt cannabisplanter.

En norsk kvinde er blevet anholdt for at have dyrket cannabis på et område, hvor hun drev et miljøprojekt i byen Antsirabe i Madagaskar. Det skriver Stavanger Aftenblad.

De ulovlige hashplanter blev opdaget, da politiet gennemførte en aktion mod området 22. december. Samme dag, som kvinden havde gjort sig klar til at forlade østaten i Det Indiske Ocean for at rejse hjem til Stavanger på juleferie.

- Ud over cannabisplanterne blev der fundet halvanden liter cannabisolie under razziaen, oplyser Josiane Meliarisililna fra statsadvokatens kontor i Madagaskar til den norske avis.

Sammen med kvinden blev en anden person anholdt. Den norske kvinde er i denne uge på grund af dårligt helbred blevet overført fra fængslet i Antsirabe til et hospital.

Ifølge den norske avis VG afviser kvinden, der er i 40'erne, at have gjort noget ulovligt. Hun mener at være blandet ind i en sag, som hun ikke har noget med at gøre.

Det norske udenrigsministerium bekræfter, at det er involveret i sagen.

- Vi yder konsulær bistand, såsom advokathjælp og besøg i fængslet, oplyste ministeriet tidligere på ugen til VG.

Kvinden er angiveligt tiltalt for at have overtrådt narkolovgivningen, men det kan ministeriet ikke bekræfte.

Ifølge VG's oplysninger har hun mange års erfaring med frivilligt og humanitært arbejde blandt fattige i den afrikanske republik bag sig.

Miljøprojektet, der skulle sikre bedre udnyttelse af regn- og brøndvand, var kun få måneder gammelt.

/ritzau/NTB
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Viden
Efter 10 års forskning: Læger vil opklare vuggedødens mysterium
Danske forskere har udviklet en metode til at studere blodprøver fra spædbørn. Det kan give et unikt indblik i børnenes risiko for forskellige genetiske sygdomme samt måske give indblik i årsagen til vuggedød. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her