*

Europa

Tyskland vil fortsætte grænsekontrollen på ubestemt tid

Tysklands indenrigsminister ser ingen ende på kontrollen ved den tysk/østrigske grænse,og flere lande overvejer at kopiere Østrigs asyl-loft.

Tyskland har kontrolleret grænsen til Østrig i godt og vel fire måneder, og det vil man fortsætte med. Foto: Kerstin Joensson/AP

Siden den 13. september 2015 har Tyskland på grund af den store tilstrømning af flygtninge og migranter sydfra haft kontrol på grænsen til Østrig.

Og nu har den tyske indenrigsminister, Thomas de Maiziere fra CDU, besluttet at forlænge grænsekontrollen yderligere en måned - og sandsynligvis endnu længere.

»Jeg kan ikke se, hvornår vi skulle kunne ophæve den,« siger han i et interview med tv-stationen MDR.

Østrig fastsætter loft for flygtninge

Indenrigsministeren nævner som grund til grænsekontrollen, at Tyskland ønsker »mærkbart at reducere« antallet af flygtninge, der kommer til landet. Sidste år kom der over en million flygtninge, og det tal skal bringes ned, siger Thomas de Maiziere - uden at ville sætte tal på, hvor mange der skal tages imod.

»Vi har dårlige erfaringer med at komme med prognoser. I august sagde jeg, at der sandsynligvis ville komme 800.000. Og det er så i Afghanistan blevet til, at den tyske regering vil lukke 800.000 afghanere ind i landet.«

Flygtninge, der ønsker at søge asyl i de nordeuropæiske lande, har på det seneste fået markant vanskeligere ved at nå frem. Onsdag meldte Østrig, at landet maksimalt ville give asyl til 37.500 mennesker i år og maksimalt 127.500 mennesker i alt frem mod 2019.

Ekspert: EU vil sætte udlændingeregler på pause

Meldingen fra Østrig har skabt en kædereaktion i de østeuropæiske lande. Makedonien har lukket grænsen til Grækenland, og Serbien og Kroatien vil kun lade flygtninge komme ind i landet, hvis de lover, at de vil fortsætte til Østrig og Tyskland for at søge asyl.

»Baseret på beslutningen fra den østrigske regering vil flygtninge ikke længere få lov til at fortsætte deres rejse, hvis de ikke har udtrykt en intention om at søge asyl i Østrig eller Tyskland,« sagde den serbiske social- og beskæftigelsesminister, Aleksandar Vulin, onsdag ifølge Reuters.

Makedonien lukker grænsen mod Grækenland for flygtninge

Men det er ikke sikkert, at tiltagene stopper dér. Østrigs loft over antallet af asylansøgere har givet anledning til debat i Østeuropa, og i både Kroatien og Slovenien har regeringerne luftet tanken om, hvorvidt det østrigske tiltag bør kopieres.

Den kroatiske indenrigsminister, Ranko Ostojic, har ifølge nyhedsbureauet dpa meddelt, at han på et pressemøde torsdag eftermiddag vil uddybe de nyiværksatte regler.

Den slovenske udenrigsminister Karl Erjavec har ifølge den tyske avis Bild har bebudet, at Sloveniens regering torsdag vil beslutte, om man også vil sætte et loft over antallet af flygtninge.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Danskerne og en brasilianer var vilde med optoget
Vikingerneskibene og storheden af optoget i åbningsceremonien for Aarhus 2017 får ros. Victor Barochelli fra Brasilien føler sig som en viking. 
Se flere
Kritik af orange huer
Kirsten Høyer (tv), 54 år, Højbjerg og storesøster Annette Høyer, 57 år, Åbyhøj og flere andre i båd 5-optoget var utilfredse med, at der var blevet udleveret orange huer med firmaet Cowis navn på. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her