*

Europa

Østrig fastsætter loft for flygtninge

Østrig vil begrænse antallet af mennesker, som får lov til at søge om asyl, til 1,5 procent af befolkningen.

Østrig vil begrænse antallet af mennesker, som får lov til at søge om asyl i landet, til 1,5 procent af befolkningen på 8,5 millioner over de næste fire år. Det skriver dpa.

Regeringskoalitionen i Wien har indgået aftalen, der også fastsætter en øvre grænse for, hvor mange asylansøgere, som landet vil modtage i år.

- Vi kan ikke tage imod alle asylansøgere i Østrig, siger landets forbundskansler, Werner Faymann, ifølge AFP.

I år vil Østrig således modtage yderligere 37.500 asylansøgere, og frem til 2019 må tallet maksimalt være 127.500.

- Tallet skal betragtes som en retningslinje. Vi vil se nærmere på, hvad der skal ske, når grænsen er nået, siger forbundskansleren.

Det lille alpeland er blevet et centralt transitland for hundredtusindvis af flygtninge og migranter. Sidste år kom der omkring 90.000 asylansøgere til Østrig.

I kølvandet på meldingen fra den østrigske forbundskansler siger den serbiske minister for migration, at Serbien vil begynde at begrænse antallet af flygtninge, som får lov at passere gennem landet videre mod Østrig og Tyskland.

- Fra i dag (onsdag, red.) - baseret på beslutningen fra den østrigske regering - vil flygtninge ikke længere få lov til at fortsætte deres rejse, hvis de ikke har til hensigt at søge om asyl i Østrig eller Tyskland, siger Aleksandar Vulin til serbiske Tanjug ifølge Reuters.

Imens siger den tyske forbundskansler, Angela Merkel, at Tyskland fortsat går ind for en fælles europæisk løsning på flygtningespørgsmålet.

- Den tyske regering favoriserer stadig en fælles europæisk løsning, der tager fat på årsagerne til tilstrømningen med henblik på at mindske antallet af flygtninge væsentligt og mærkbart, siger Merkel ifølge Reuters.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her