*

Europa

Medlemmer af nedlagt tysk terrorgruppe dukker op igen

Engang spredte RAF skræk og rædsel. Nu menes medlemmer at være aktive igen.

Aktionerne, henholdsvis den 6. juni og den 28. december sidste år, mislykkedes, fordi transportpersonalet nægtede at overgive sig. Men der er fundet dna-spor, som tyder på, at røveriforsøgene blev udført af Garweg, Staub og Klette, oplyser myndighederne. Foto: AP

Rote Armee Fraktion (RAF) var en terrorgruppe, som navnlig mellem 1970 og slutningen af 1980’erne spredte skræk og rædsel i Tyskland.

Mange fra den såkaldt første og anden generation af RAF-medlemmer blev pågrebet, nogle blev dræbt, og andre begik selvmord. Men tredje generation, der huserede fra først i 1980’erne, var næsten sporløst forsvundet.

Indtil tirsdag. Da meddelte myndighederne, at tre formodede terrorister, Burkhard Garweg, Ernst-Volker Staub og Daniela Klette, var gerningsmændene bag overfald på pengetransporter nær Bremen og i Wolfsburg.

Aktionerne, henholdsvis den 6. juni og den 28. december sidste år, mislykkedes, fordi transportpersonalet nægtede at overgive sig. Men der er fundet dna-spor, som tyder på, at røveriforsøgene blev udført af Garweg, Staub og Klette, oplyser myndighederne.

10 mord

De tre menes at være indblandet i 10 mord og have såret 29 mennesker. Blandt dødsofrene var bankchefen Alfred Herrhausen, diplomaten Gero von Braunmühl og lederen af Treuhand, et selskab, der forvaltede offentlig ejendom fra DDR-tiden, Detlef Rohwedder.

Statsadvokaturen i Niedersachsen, der arbejder med sagerne, mener ikke, at der var tale om egentlige terrorangreb sidste år. Overfaldene skulle alene »tjene finansieringen af livet i undergrunden«, oplyser den ifølge Spiegel Online.

Garweg er 47 år, Staub og Klette begge omkring 58. De tre skal have optrådt maskeret under røverierne, som altså ikke indbragte så meget som en enkelt euro. RAF erklærede selv i 1998 gruppen for opløst.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu

Kronik: En venstre uppercut i synet på den kreative klasse

Ole Bjerg, lektor i filosofi og økonomi, Copenhagen Business School
Vi kan til nød klare den kritik, der kommer fra højre og ovenfra, som da Anders Fogh lancerede sit opgør med ”smagsdommeri”.
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Interview: »Letbanen er den bedste løsning – også i fremtiden«
Teknikrådmand Kristian Würtz (S) vil arbejde for et grønt islæt på letbanens næste etape. Trods kritik af kørestrømsmaster og skred i både budget og tidsplan på den første etape, mener han stadig, at letbanen er den bedste transportløsning i fremtiden. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her