*

Europa

Sverige vil sende marokkanske gadebørn tilbage

Der er omkring 800 unge drenge fra Marokko og andre nordafrikanske lande i Sverige, vurderer myndighederne.

Den svenske regering vil samarbejde med Marokko om at få bragt hundredvis af marokkanske gadebørn, som befinder sig i Sverige, tilbage til deres eget land.

- Vi er enige om, at vi har et fælles problem at løse, og at vi må finde frem til en måde at få identificeret disse unge mennesker og få dem bragt tilbage, siger Sveriges socialdemokratiske indenrigsminister, Anders Ygeman, til TT.

Udmeldingen kommer, efter at han tirsdag førte drøftelser med talsmanden for Marokkos parlament.

Der er omkring 800 unge drenge fra Marokko og andre nordafrikanske lande i Sverige, vurderer de svenske myndigheder.

Jeg håber, at vi hurtigt kan få nedsat en komité med repræsentanter fra både Marokko og Sverige, siger Anders Ygeman.

Den svenske regering sagde fredag, at man ikke vil anerkende Vestsahara, som er besat af Marokko.

Sverige er kommet i marokkansk modvind

Marokko har dog ikke glemt, at de svenske regeringspartier tidligere har været positive over for Vestsaharas selvstændighed.

Anders Ygeman siger, at han ikke ved, om den svenske regerings besked om Vestsahara har bidraget til, at Marokko i modsætning til tidligere nu er indstillet på at diskutere gadebørnenes hjemvenden.

Sveriges holdning til spørgsmålet om Vestsahara - et landområde, Marokko har besat og gør krav på - har tidligere udløst diplomatiske kriser mellem Stockholm og Rabat.

Marokko truer med svensk boykot

Åbningen af Marokkos første Ikea-varehus blev sidste år udskudt på grund af den tidligere svenske linje.

Vestsahara var en spansk koloni frem til 1975. Da spanierne trak sig ud af kolonien, besatte Marokko og Mauretanien området. Siden har Mauretanien forladt området, men Marokko holder stadig to tredjedele af Vestsahara besat.

/ritzau/TT
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her