*

Europa

Tre russere tilbageholdes i Tyrkiet efter bombe

Tre personer med russisk statsborgerskab mistænkes i Istanbul for at have forbindelser til Islamisk Stat.

Tre russere er blevet tilbageholdt i Antalya. De mistænkes for at have forbindelse til Islamisk Stat. Foto: Emrah Gurel/AP

Det russiske generalkonsulat i den tyrkiske by Antalya bekræfter, at tre russere er blevet tilbageholdt af de tyrkiske myndigheder, fordi de mistænkes for at have forbindelser til Islamisk Stat, skriver det statslige russiske nyhedsbureau RIA.

Det tyrkiske nyhedsbureau Dogan skrev tidligere, at myndighederne tilbageholder tre personer med russisk statsborgerskab efter bombeanslaget i Istanbuls turistcentrum tirsdag.

Ved selvmordsbombeangrebet på Sultanahmet-pladsen i hjertet af Istanbul blev 10 mennesker dræbt - ni tyskere og en peruaner. 15 personer blev såret - ni af dem tyskere.

Tysk minister: Otte tyskere er dræbt af bombe Istanbul

Det er første gang i lang tid, at et angreb i Tyrkiet har været rettet direkte mod turister.

De tyrkiske myndigheder mener, at det var en syrer, der for nylig kom til Tyrkiet fra det krigshærgede naboland, som begik massakren.

Politiet har også beslaglagt dokumenter og cd'er efter undersøgelser af det sted, hvor de mistænkte havde indlogeret sig, skriver nyhedsbureauet Dogan.

Ingen gruppe har umiddelbart taget skylden for bombeanslaget.

Bombeattentat rammer Tyrkiet på den sårbare turisme

I Sultanahmet-kvarteret ligger en række af Istanbuls største seværdigheder.

Forholdet mellem Rusland og Tyrkiet er meget spændt, efter at det tyrkiske luftvåben i slutningen af november nedskød et russisk fly, da det kortvarigt overfløj en tyrkisk lomme ved den syriske grænse.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, siger, at han tirsdag talte med forbundskansler Angela Merkel og forsikrede hende om, at Tyrkiet vil bekæmpe Islamisk Stat - båd i Tyrkiet og som deltager i den amerikanskledede koalition.

Intet tyder på danske ofre i Istanbul

De tyrkiske myndigheder gav sidste år Islamisk Stat skylden for en bombe i byen Suruc nær grænsen til Syrien.

De mistænker også Islamisk Stat for at stå bag to selvmordsbomber i oktober, der dræbte 103 mennesker ved en fredsdemonstration i landets hovedstad, Ankara.

Tyrkiet, der har været i forhøjet alarmberedskab siden bomberne i Ankara, fører også en vedvarende offensiv mod den forbudte kurdiske bevægelse PKK i et forsøg på at knække gruppen, der kæmper for et kurdisk hjemland i det sydøstlige Tyrkiet.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Danskerne er vilde med selvbetjening i lufthavnen
Mens andre flyselskaber kæmper om at klemme mest mulig luksus ind i en flyvning, så går SAS den modsatte vej. Her gælder det enkelthed og selvbetjening – for vi danskere elsker, når vi kan selv. 
Se flere
Aarhus har fået et pivskævt fodgængerfelt
En specialdesignet fodgængerovergang skal minde byens borgere og besøgende om, at Aarhus har taget hul på et helt særligt år. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her