*

Europa

Ungarn vil have EU til at stoppe flygtninge i Grækenland

En aftale med Tyrkiet er ikke nok til at forhindre de mange flygtninge i at komme til Europa, mener Ungarn.

Foto: Matthias Schrader/AP

Den Europæiske Union (EU) er nødt til at øge grænsekontrollen i det nordlige Grækenland for at forhindre hundredtusindvis af flygtninge og migranter i at rejse videre op igennem Europa.

Det mener den ungarske premierminister, Viktor Orbán.

- Jeg tror, at den næste forsvarslinje, vi er nødt til at etablere, skal ligger i det nordlige grænse af Grækenland, siger premierministeren fredag ifølge Reuters.

En øget indsat ved den nordlige græske grænse er nødvendig, fordi en aftale med Tyrkiet ikke vil være nok til at stoppe de mange flygtninge i deres videre færd nordpå, mener Viktor Orbán.

I oktober tilbød EU Tyrkiet tre milliarder euro, svarende til knap 22,5 milliarder kroner, hvis tyrkerne hjælper med at bremse Europas største flygtningestrøm siden Anden Verdenskrig.

- Det er dejligt, at Tyrkiet har lovet, at landet vil sørge for en forsvarslinje dér, men vi er nødt til også at etablere vores egen i det nordlige Grækenland for at stoppe - ikke blot bremse - indvandringen, siger Viktor Orbán.

Den ungarske premierminister har mødt opbakning blandt befolkningen i sit land for sin hårde holdning til indvandring.

Hans regering har blandt andet opført hegn langs det sydlige Ungarn for at skærme for flygtninge og migranter.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her