*

Europa

Den norske regerings krav vil frasortere halvdelen af flygtninge

I Norge er der lagt op til, at udlændinge skal være selvforsørgende for at få permanent opholdstilladelse.

Indvandringsminister Sylvi Listhaug fra Fremskrittspartiet fremlagde regeringens stramninger kort før nytår. Arkivfoto: Haakon Mosvold Larsen/AP

Den norske regering har foreslået, at udlændinge, som søger permanent opholdstilladelse i Norge, fremover skal leve op til en række skrappe krav.

Bl.a. skal man have boet i Norge i fem år, deltage i et treårigt integrationsprogram, være i job og være selvforsørgende samt have bestået en sprogprøve.

De foreslåede krav er så stramme, at over halvdelen af de udlændinge, der nu har midlertidig opholdstilladelse i Norge, ikke ville kunne få permanent opholdstilladelse selv efter at have været i landet i fem år.

Norges regering vil have Europas strengeste asylpolitik

Avisen VG har på den baggrund kigget på, hvordan de foreslåede nye krav harmonerer med den nuværende situation i landet og fundet, at kun 49 pct. af de udlændinge, som har været i Norge i fem år, er i arbejde.

»Disse krav vil uanset hvad gøre det væsentlig mere vanskeligt at få permanent ophold, og det kan blive meget svært for flertallet af flygtningene at opfylde kriterierne,« siger seniorforsker Lars Østby fra Statistisk Sentralbyrå til VG.

Det er særligt ét krav - kravet om at man skal have været selvforsørgende i tre år - som vil være vanskeligt at opfylde, vurderer seniorforskeren.

Regeringens forslag blev fremlagt kort før nytår og er nu i høring.

Flere asylansøgere i Norge forsøger at få to identiteter

Ud over kravene for permanent ophold lægger den norske regering også op til, at man først kan få familiesammenføring, når man er selvforsørgende og har arbejdet eller uddannet sig i Norge i flere år.

I alt har regeringen foreslået at stramme asylpolitikken 40 steder. Ifølge indvandringsminister Sylvi Listhaug vil det betyde, at Norge bliver blandt de sværeste lande at få ophold i.

»Vi vil få en asylpolitik, som er en af de strengeste i Europa,« sagde ministeren ved præsentationen.

Senest har Arbejderpartiets Jonas Gahr Støre stillet sig positiv over for stramningerne, mens andre partier er skeptiske over for de kontroversielle forslag.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Aarhus OPDATERET KL. 22:23

Det sagde bang, og så var vi kulturhovedstad

Nu er det sket: Rådhustårnet strålede i et stort lysshow, og gaderne rungede af musikalske indslag, da åbningsshowet gennem byens gader lørdag aften skød kulturhovedstadsåret i gang for hele byen.
Annonce
Annonce
Annonce
International
Analyse
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her