*

Europa

Overfaldet dansker er i god behold

Den dansker, der blev overfaldet under en homofestival i den bosniske hovedstad Sarajevo onsdag, er udskrevet med lettere kvæstelser.

Politiet holder demonstranter tilbage ved indgangen til Sarajevos Kunstakademi, hvor den første homofestival i Bosnien bliver holdt. Foto: AP

Det oplyser Udenrigsministeriet til DR Nyheder.

Otte personer blev såret, da unge mænd trak nogle af festivalens deltagere ud af biler og bankede dem.

I første omgang skrev nyhedsbureuet Reuters, at manden var den hårdest sårede af de otte tilskadekomne, men hans skader var ikke mere omfattende, end at han nu har forladt universitetshospitalet i Sarajevo.

- En repræsentant for ambassaden har været ude på det sygehus, hvor manden var indlagt, og der var han allerede udskrevet, siger kontorchef i Udenrigsministeriet, Inge Durant.

Kun et massivt politiopbud forhindrede mere vold, og betjentene måtte beskytte festivalsdeltagerne fra grupper af mennesker som råbte "Dræb bøsserne" og "Allahu akbar", et muslimsk udtryk, som på arabisk betyder Gud er stor.

ritzau/DR Nyheder
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her