*

Europa

Overfaldet dansker er i god behold

Den dansker, der blev overfaldet under en homofestival i den bosniske hovedstad Sarajevo onsdag, er udskrevet med lettere kvæstelser.

Politiet holder demonstranter tilbage ved indgangen til Sarajevos Kunstakademi, hvor den første homofestival i Bosnien bliver holdt. Foto: AP

Det oplyser Udenrigsministeriet til DR Nyheder.

Otte personer blev såret, da unge mænd trak nogle af festivalens deltagere ud af biler og bankede dem.

I første omgang skrev nyhedsbureuet Reuters, at manden var den hårdest sårede af de otte tilskadekomne, men hans skader var ikke mere omfattende, end at han nu har forladt universitetshospitalet i Sarajevo.

- En repræsentant for ambassaden har været ude på det sygehus, hvor manden var indlagt, og der var han allerede udskrevet, siger kontorchef i Udenrigsministeriet, Inge Durant.

Kun et massivt politiopbud forhindrede mere vold, og betjentene måtte beskytte festivalsdeltagerne fra grupper af mennesker som råbte "Dræb bøsserne" og "Allahu akbar", et muslimsk udtryk, som på arabisk betyder Gud er stor.

ritzau/DR Nyheder
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her