*

Europa

Norsk avis laver Muhammed-tegning

”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig,” lyder teksten på dagens karikatur i Adresseavisen i Trondheim.

Adresseavisen.no har offentliggjort en Muhammed-tegning.

Terrorangrebet i Islamabad har fået det norske dagblad Adresseavisen til at kaste sig ind i balladen med en tegning af en turbanklædt mand med bombebælte om livet og en trøje med teksten: ”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig”.

Trondheim-avisens chefredaktør, Arne Blix, forsikrer imidlertid over for tv- og radioselskabet NRK, at der ikke er tale om en tegning af profeten Muhammed, men af en terrorist, der begår voldelige handlinger i profetens navn.

”Denne tegning er naturligvis hverken et angreb på Muhammed eller islam, men på dem, der giver sig ud for at forsvare Muhammed, men reelt er mennesker med voldelige hensigter,” siger Blix.

I skjul bag religion

Han medgiver, at publiceringen er kontroversiel, men finder den nødvendig.

”Det kan ikke være sådan, at vi ikke kan sige fra over for voldelige aktioner mod fredelige ambassader,” siger chefredaktøren.

Tegneren, Jan O. Henriksen, siger til NRK, at hans tegning er noget helt andet end Muhammed-karikaturerne i Morgenavisen Jyllands-Posten, som ifølge ham var en ”unødvendig provokation”.

”Jeg ville aldrig selv være gået med til at tegne Muhammed blot for at provokere. Jeg var uenig med mine kolleger, der støttede de danske Muhammed-tegnere,” siger han.

Nu er provokationen i stedet terroraktionen i Islamabad, hvilket forandrer situationen, mener Jan O. Henriksen, der er fast tegner for Adresseavisen.

”Det provokerende ligger i at udføre en sådan terrorhandling. Da kryber man i skjul bag religionen,” siger den norske tegner.

Se tegningen på NRK's hjemmeside

null

Flemming Lassen

 • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
 • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
 • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
 • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
 • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Stærke reaktioner på Muhammedtegning
Norges ældste dagblad har mødt flere stærke reaktioner, efter avisen i går bragte deres helt egen Muhammedtegning. Ifølge chefredaktør på Adresseavisen, Arne Blix, er tegningen en spontan reaktion på bomben i Pakistan mod den danske ambassade.
De 50 største arkæologiske fund
Forsiden lige nu
Afstemningen

Sådan stemmer du

  Du kan afgive din stemme fra den 29. januar til og med den 5. februar, da afstemningen slutter. Du kan kun afgive én stemme på det fund, som du mener er det største. Det fund, der får flest stemmer, bliver offentliggjort i avisen og på vores site søndag den 12. februar. De tre fund, som får flest stemmer, vil også blive særligt omtalt på vores site, hvor vi offentliggør de tre kapitler fra bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, som fortæller om de kårede fund.

Her kan du stemme

Om temaet

Hvad er verdens største arkæologiske fund. Er det f.eks. Den kinesiske terrakottahær? Grauballemanden? Tutankhamons grav? Eller en anden spektakulær bygning, genstand eller person?

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største arkæologiske fund. Det fund, som er mest banebrydende. Fundet der måske fortæller den væsentligste historie om vores fortid, og hvordan vi har levet. Eller som bare er så storslået og fascinerende, at vi bliver slået omkuld af dets storhed og af bar begejstring over, hvad mennesket i virkeligheden er i stand til at skabe eller bygge.

Kåringen tager udgangspunkt i bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, der er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 fund - højdepunkter i arkæologien” som e-bog, og vi trækker desuden lod om 20 fysiske eksemplarer af den flotte bog blandt de læsere, der har stemt på det fund, der kåres som det allerstørste.

JP Anbefaler
Køb bogen

Køb bogen: "50 fund - højdepunkter i arkæologien"

  Hardback: 350 sider, rigt illustreret med farvefotos Redaktion: Vinnie Nørskov og Peter Pentz
  Forlag: Aarhus Universitetsforlag
  Pris: 349,95 kr. JP-abonnenter: 299 kr.
  Er udkommet og er fjerde bind i serien ”50 højdepunkter”. der tidligere har fortalt om de største opdagelser, ideer og opfindelser.

Køb bogen her

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her