*

Europa

Norsk avis laver Muhammed-tegning

”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig,” lyder teksten på dagens karikatur i Adresseavisen i Trondheim.

Adresseavisen.no har offentliggjort en Muhammed-tegning.

Terrorangrebet i Islamabad har fået det norske dagblad Adresseavisen til at kaste sig ind i balladen med en tegning af en turbanklædt mand med bombebælte om livet og en trøje med teksten: ”Jeg er Muhammed og ingen tør trykke mig”.

Trondheim-avisens chefredaktør, Arne Blix, forsikrer imidlertid over for tv- og radioselskabet NRK, at der ikke er tale om en tegning af profeten Muhammed, men af en terrorist, der begår voldelige handlinger i profetens navn.

”Denne tegning er naturligvis hverken et angreb på Muhammed eller islam, men på dem, der giver sig ud for at forsvare Muhammed, men reelt er mennesker med voldelige hensigter,” siger Blix.

I skjul bag religion

Han medgiver, at publiceringen er kontroversiel, men finder den nødvendig.

”Det kan ikke være sådan, at vi ikke kan sige fra over for voldelige aktioner mod fredelige ambassader,” siger chefredaktøren.

Tegneren, Jan O. Henriksen, siger til NRK, at hans tegning er noget helt andet end Muhammed-karikaturerne i Morgenavisen Jyllands-Posten, som ifølge ham var en ”unødvendig provokation”.

”Jeg ville aldrig selv være gået med til at tegne Muhammed blot for at provokere. Jeg var uenig med mine kolleger, der støttede de danske Muhammed-tegnere,” siger han.

Nu er provokationen i stedet terroraktionen i Islamabad, hvilket forandrer situationen, mener Jan O. Henriksen, der er fast tegner for Adresseavisen.

”Det provokerende ligger i at udføre en sådan terrorhandling. Da kryber man i skjul bag religionen,” siger den norske tegner.

Se tegningen på NRK's hjemmeside

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Stærke reaktioner på Muhammedtegning
Norges ældste dagblad har mødt flere stærke reaktioner, efter avisen i går bragte deres helt egen Muhammedtegning. Ifølge chefredaktør på Adresseavisen, Arne Blix, er tegningen en spontan reaktion på bomben i Pakistan mod den danske ambassade.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her