*

Asien

Dansker i Cambodja håber på mildere dom

Forholdene i fængslet i Phnom Penh i Cambodja er hårde. Cellerne er 60 kvadratmeter, og der sidder 46 fanger sammen. Temperaturen er ofte 35 grader.

Det fortæller advokat Henrik Hasseris Olesen, der er advokat for den 55-årige Johanne Vinther Axelsen. Hun blev i januar idømt 15 års fængsel for at overtræde den cambodjanske narkolov, da hun forsøgte at sende smertestillende piller ud af landet.

Advokaten har besøgt Johanne Vinther Axelsen to gange i fængslet forud for appelsagen, der kommer for retten mandag i Phnom Penh. Ifølge Henrik Hasseris Olesen er der kommet nye beviser på, at Johanne Vinther Axelsen ikke troede, at det var ulovligt at sende almindelige hovedpinepiller ud af landet. I Danmark ville det næppe være ulovligt, mener advokaten. Derfor håber de, at straffen bliver nedsat.

Danskerens søn havde opbygget en forretning med salg af piller til Nordamerika, og da moren besøgte ham i Cambodja, ville hun gøre ham en tjeneste. Hun blev anholdt på et postkontor, da hun forsøgte at sende godt 10.000 smertestillende piller, der indeholdt kodein, ud af landet.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Biler
Test: Høj Peugeot i fin form med mindste motor
Vi tester Peugeot 3008, som vi sammenligner i versionerne med de to mindste motorer - en benzinmotor på 130 hk og en dieselmotor på 120 hk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her