*

Asien

Monsunregn har kostet 47 livet i Nepal - tusindvis er hjemløse

5.000 er blevet evakueret fra deres hjem i Nepal, hvor den årlige monsunregn har kostet mindst 47 livet.

Mindst 47 personer er omkommet i jordskred og oversvømmelser, der er udløst af kraftig monsunregn i det sydlige Nepal.

Vandmasserne har desuden gjort flere tusinde hjemløse, skriver flere nyhedsbureauer.

Over 35 personer er meldt savnet, mens omkring 20 er tilskadekomne.

Søndag ventes desuden mere regn, og dødstallet kan meget vel vokse yderligere.

- Antallet af døde kan stige, fordi vi fortsat arbejder på en endelig optælling, siger Laxmi Pun, der er talsmand for indenrigsminister Janardan Sharma, til nyhedsbureauet Reuters.

Vandmasserne har fået de nepalesiske myndigheder til at sende omkring 8.000 betjente og soldater ud til de katastroferamte områder.

- Vi har helikoptere, motorbåde og gummibåde på standby adskillige steder. I Surkhet-distriktet har vi evakueret omkring 200 personer til tilflugtssteder, udtaler Nepals regering i en pressemeddelelse.

34.000 hjem blevet dækket af vand, og i alt er 5000 indbyggere blevet evakueret fra deres hjem. Det oplyser indenrigsministeriet til Reuters.

Samtidig har vandmasserne væltet telefontårne og højspændingsledninger, og det har fået strømmen til at gå i mange områder, skriver nyhedsbureauet AP.

Derudover er adskillige landevejsbroer brudt sammen, og jordskred har blokeret flere veje. Det rapporterer lokale medier ifølge nyhedsbureauet dpa.

Dermed vurderer Røde Kors, at omkring 100.000 personer er påvirkede af katastrofen, skriver Reuters.

Dødsfald som følge af jordskred og oversvømmelser er dog almindelige i Nepal under monsunsæsonen, der begynder i juni og varer til september.

Trods de årlige dødsfald og kaotiske ødelæggelser er regnen samtidig helt vital for de mange landmand i det asiatiske land.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Syv fantastiske oplevelser i Kinas gamle kulturby
Suzhou, som kaldes Østens Venedig på grund af de mange kanaler, rummer nogle af Kinas smukkeste haver, templer og museer med genstande, der fortæller byens flere tusind år lange historie. 
Se flere
Mange har sprunget 2017 over
4 af 10 aarhusianere har endnu ikke interesseret sig for kulturhovedstadsåret. Det er som forventet, mener både borgmester og ledelsen af Aarhus 2017. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her