*

Gratis på SMS: Send JPBREAK til 1218 | Få nyheden på mail
Asien

Flere soldater såret i Helmand og lægehelikopter beskudt

De amerikanske soldater var del af en specialstyrke, som blev angrebet i det sydlige Afghanistan.

Mindst en amerikansk soldat er dræbt og to andre såret i det sydlige Afghanistan tirsdag, siger kilder i det amerikanske forsvar til NBC News.

En soldat er dræbt nær byen Marjah, et par hundrede kilometer nord for grænsen til Pakistan, oplyser en talsmand for Natos mission i Afghanistan. Mindst to andre er såret.

- Vi er dybt bedrøvede over dette tab, siger brigadegeneral Wilson Allen Shoffner, som er talsmand for Nato-missionen i landet.

- Vore tanker går til familie og venner til de pågældende.

Også afghanske soldater er dræbt, siger talsmanden til det franske nyhedsbureau AFP.

En gruppe amerikanske soldater fra en specialstyrke, som var på antiterror-mission i provinsen Helmand, kom tirsdag under beskydning.

Efterfølgende måtte en lægehelikopter nødlande. Det står endnu ikke klart, hvad der præcis var årsag til, at helikopteren, som angiveligt skulle hente de sårede soldater, måtte nødlande.

NBC rapporterer fra Afghanistan, at helikopteren kom under mortérbeskydning. En Nato-talsmand siger, at helikopteren måtte nødlande med "mekaniske problemer".

Den internationale Isaf-mission i Afghanistan udløb med udgangen af 2014, men USA har fortsat en stor militærstyrke i landet.

Efter mange af koalitionens lande har forladt landet, heriblandt Danmark, har Taliban oplevet fremgang, og den ekstremistiske og islamistiske bevægelse havde sidste år blandt andet held til - dog kortvarigt - at erobre en provinshovedstad.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International

Er et politisk forår på vej i Zimbabwe?

En baptistpræsts hjemmevideo har antændt et folkeligt oprør mod Zimbabwes 92-årige præsident, Robert Mugabe. Også krigsveteranerne vender ham nu ryggen efter 36 års loyal opbakning.

Boris Johnson har fået sin første lektion i diplomati

Ville Boris Johnson sige undskyld til sine 27 EU-kollegaer for at have sammenlignet EU’s ambitioner med Hitlers under Anden Verdenskrig? Ville han og Frankrigs udenrigsminister, Jean-Marc Ayrault, der forinden havde beskyldt Johnson for »at lyve meget«, støde sammen?
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her