*

Asien

Obama kondolerer efter angreb på hospital i Kunduz

Præsidenten afventer undersøgelse, før han vil drage endelige konklusioner om USA's mulige involvering.

Sådan ser Læger uden Grænsers felthospital i den afghanske by Kunduz ud dagen efter angrebet. Foto: Læger uden Grænser/AP

Angrebet på et hospital i Afghanistan, hvor nødhjælpsorganisationen Læger uden Grænser blandt andet udfører arbejde, får nu USA's præsident Obama til at kondolere til de pårørende til ofrene.

- På vegne af det amerikanske folk udtrykker jeg mine dybfølte kondolencer til de lægelige fagfolk og andre civile, der blev dræbt eller såret i den tragiske hændelse på et Læger uden Grænser-hospital i Kunduz, siger Barack Obama i en skriftlig meddelelse fra Det Hvide Hus.

Mindst 19 personer blev dræbt ved angrebet på hospitalet, og ifølge Nato kan det have været amerikanske kampfly, der ved en fejl bombede hospitalet.

- Forsvarsministeriet har iværksat en tilbundsgående undersøgelse, og vi vil afvente resultatet af den, før vi afsiger en endelig dom over, hvad der skete ved denne tragedie, siger Obama videre.

USA's militær sagde tidligere lørdag, at det foretog luftangreb "i omegnen" af Kunduz.

Ifølge militæret var angrebet rettet mod oprørere fra Taliban-bevægelsen, som havde beskudt amerikanere, der hjalp afghanske styrker i byen.

Tidligere meddelte det afghanske præsidentkontor, at general John Campbell, som er chef for de amerikanskledede styrker i landet, havde undskyldt angrebet.

Men præsidentkontoret rettede det siden til, at generalen havde kondoleret.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, mener, at en amerikansk undersøgelse af hændelsen ikke er nok.

Han opfordrer til en "grundig og upartisk undersøgelse af angrebet" for at finde frem til, hvem der er "ansvarlig".

Da bomberne faldt, befandt omkring 80 Læger uden Grænser-ansatte sig på hospitalet - både internationale og lokale ansatte. Ingen danskere er udsendt til Kunduz.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV
Annonce
International
TV anbefaler
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Fra ingen til 126 anmeldelser om løsnede hjulbolte
Siden årsskiftet har 126 bilejere anmeldt løsnede hjulbolte til Østjyllands Politi, som har svært ved at gøre noget ved problemet. Autoværksteder i Aarhus melder om et stigende salg af låsebolte. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her