*

Prøv vores tablet-udgave

Vi kan se, at du er på en tablet. Kunne du tænke dig at læse Jyllands-Posten på vores tablet-app?

Asien 27.11.2008 kl. 10:06

Fogh: Fej og ussel terrorhandling

Statsminister Anders Fogh Rasmussen lover fuld støtte til den indiske regering efter terrorangrebet i Mumbai. Udenrigsminister Per Stig Møller mener, at angrebet er rettet mod Vesten.

Beograd

”Jeg fordømmer på det kraftigste den feje og usle terrorhandling, som har dræbt mange og sårede adskillige flere. Der er også taget gidsler,” siger Anders Fogh Rasmussen til jp.dk i den serbiske hovedstad Beograd, hvor han her til formiddag har en samtale med den serbiske premierminister, Mirko Cvetkovic.

Fogh betoner, at den danske regerings tanker går til de efterladte, dem som i øvigt er berørt, samt de personer som nu holdes som gidsler.

”Vi vil støtte den indiske regering i alt, hvad den har brug for,” siger Fogh.

Han oplyser desuden, at der ikke for nuværende foreligger oplysninger om, at der skulle være danskere blandt de tilskadekomne.

”Vores ambassade arbejder på højtryk for at finde ud af, om der skulle være danskere i blandt. Men på nuværende tidspunkt er der ingen oplysninger om det.”

Senere i dag flyver statsministeren videre fra Serbien til Georgien, hvor han blandt skal mødes med præsident Mikhail Saakashvili.

Per Stig: Rettet mod VestenUdenrigsminister Per Stig Møller betegner det voldsomme terrorangreb i Mumbai i Indien som et "vildt angreb", der er rettet imod Vesten.

- Det er forfærdeligt. Jeg kan forstå, at det er rettet imod vesterlændinge, og det er jo en strategi, vi kender fra andre terrorangreb. Det går ud på at prøve at få Vesten til at holde sig væk, sagde han til Ritzau i dag, kort før han steg om bord på et fly i en militærlufthavn den thailandske hovedstad, Bangkok, og fløj til Nepal.

null
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Tilmeld dig overvågning af International
Annonce
forsiden lige nu

Nyt listeriafund i rullepølser solgt i Bilka og Føtex

Producenten Defco trækker et parti rullepølse tilbage, efter en kontrol har vist spor af listeria.

Politiet: Groft overfald var for voldens skyld

Voldsmænd, som maltrakterede kærestepar med kæder juleaften, kan have andet på samvittigheden.

Hovedsponsor indsætter egen direktør i Lyngby Boldklub

En ny direktør er fundet for Lyngby Boldklub, efter hovedsponsoren Hellerup Finans først trak støtten og siden overtog klubben. Hellerup Finans tager nu både direktørposten og tre pladser i bestyrelsen.

IMF suspenderer hjælp til Grækenland

Den tyske finansminister, Wolfgang Schäuble, advarer Grækenland mod at afvige fra økonomiske reformer.

»Det er begyndelsen på noget stort«

Medicinalkoncernen er meget glad og tilfreds med godkendelsen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, af vægttabsmidlet Saxenda.

Syv aktieraketter mere end fordoblet i 2014

Et par af aktierne hører til i de sjældent handlede og dermed mere spekulative eller stille eksistenser blandt aktierne.
Annonce
Annonce
International
 • Knald eller fald for den græske regering – og for Europa

  Mandag stemmer det græske parlament om landets næste præsident for tredje gang. Bliver regeringens kandidat ikke valgt, udskrives parlamentsvalg. Usikkerheden om den græske kurs kan skabe kaos i resten af EU.

  Majestæten uden monarki

  Kong Michael af Rumænien har mødt Adolf Hitler og været i eksil det meste af sit liv. Nu er han tilbage i Bukarest og står overraskende rank på sin balkon.

  Løber USA tør for whisky?

  Nye mikrodestillerier skyder op i bakkerne i Tennessee. En liberalisering af lovene og tørstige forbrugere skaber travlhed for producenter af whisky og bourbon.

  Tsunamien trækker stadig dybe spor i Sydøstasien

  Tsunamien - 10 år efter: Menneskene så ikke advarslerne. Kun ganske få kendte til fænomenet. Ligesom dyrene tog de flugten. Alle andre blev stort set, hvor de var.

Analyse
Annonce