*

International

Fogh: Russisk doktrin utidssvarende

Nato's generalsekretær siger lørdag, at en ny russisk militærdoktrin, der ser Nato's udvidelse som en trussel, ikke afspejler virkeligheden og modarbejder bestræbelserne på at forbedre forholdet mellem den vestlige militæralliance og Moskva.

Anders Fogh Rasmussen. Foto: Yves Logghe/AP

- Jeg bliver nødt til at sige, at denne nye doktrin ikke afspejler virkelighedens verden. Nato er ikke en fjende af Rusland, siger Nato's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, til nyhedsbureauet Reuters i forbindelse med en international sikkerhedskonference i München.

- Den afspejler ikke realiteterne og den er klart i modstrid med alle vore forsøg på at forbedre forholdet mellem Nato og Rusland, fortsætter Nato-chefen.

Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, godkendte fredag sit lands nye militærdoktrin. Den identificerer Nato's udvidelse mod øst som af en af de "betydelige eksterne trusler om krig". Samtidig betegner den nye doktrin USA's planer om at etablere et raketskjold i Europa som bekymrende for Ruslands nationale sikkerhed.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
International
TV anbefaler
Analyse
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her