*

International

Muslimsk organisation viser Muhammed som gris

Muslimernes globale organisation OIC gør, hvad vestlige medier kontant kritiseres for: At bruge Muhammed-tegninger til at illustrere en nyhedshistorie. Naser Khader: Det er historisk.

Nyhedsbrevet fra OIC, de muslimske landes organisation, bruger til en beskrivelse af en sag fra Norge en illustration af Muhammed afbilledet som gris, der træder på Koranen. Foto: Screendump

Mens muslimske organisationer har meldt ud, at man vil drive klapjagt på danske aviser, hvis de ikke undskylder for at have bragt Muhammed-tegningerne, så tøver den muslimske verdens egen globale sammenslutning, OIC, ikke selv med at bruge en Muhammed-tegning til at illustrere en nyhedshistorie.

Det er tilfældet i februar-udgaven af OIC’s månedlige nyhedsbrev fra februar om kulturelle og sociale affærer.

Nyhedsbrevet udsendes fra ”kontoret for islamofobiske observationer,” og i kapitlet ”negative hændelser”, hvor den såkaldte Dagbladet-sag fra Norge kort opsummeres, bruges billedet af Muhammed som en gris, der træder på koranen, som ledsagende illustration.

Først publiceret i Norge

Billedet blev først publiceret i begyndelsen af februar på forsiden af den norske avis Dagbladet, som trykte karikaturtegningen af Muhammed for at illustrere en sag om Politiets sikkerhedstjeneste (PST) i Norge, som havde linket til omstridte tegninger på sin Facebook-side.

PST oprettede sidste år en Facebook-profil, hvor folk kan komme med kommentarer og links. Det var via denne Facebook-profil, at Dagbladet fandt karikaturtegningen.

Store demonstrationer

Sagen udløste store demonstrationer blandt muslimer i Norge og udbredt kritik i det muslimske samfund for ”misbrug af ytringsfriheden.”

Blandt andet lød der en opfordring til netop OIC fra Suhaib Hassan fra Storbritanniens Islamiske Shariaråd.

”De 57 muslimske stater må lægge pres på Norge og Danmark for at få dem til at standse sådanne tåbelige og krænkende tegninger,” lød det ledsaget af et krav til muslimske lande om at trække deres ambassadører hjem fra Danmark og Norge.

Første gang

De konservatives integrations og udlændingeordfører Naser Khader kalder brugen af billedet for historisk såvel som dobbeltmoralsk.

”Det er historisk. For så vidt jeg ved, er det første gang, man bringer en så kontroversiel Muhammed-tegning i et officielt organ. Denne tegning vil jo krænke rettroende muslimer lang mere end de oprindelige Muhammed-tegninger. Hvis en kritisk arabisk avis trykte det, ville redaktøren blive fyret og sikkert også fængslet. De oprindelige tegninger blev aldrig vist officielt,” siger Naser Khader til jp.dk.

Han tilføjer, at han er overbevist om, at der ikke er tale om en fejl.

”Det ligner et paradigmeskift. Der må være en dagsorden bag. OIC forsøger jo at vise dets berettigelse som det organ, der forsvarer muslimerne på tværs af muslimske lande. Det vil vise, at muslimerne er under angreb. Men det er jo dobbeltmoralsk, at de gerne må vise en sådan tegning, men andre ikke må,” siger Khader.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra OIC, som har hovedsæde i Jeddah, Saudi-Arabien.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her